Салах покори рекорд, дъщеричката му Мака покори "Анфийлд"

Шампионът Манчестър Сити постигна рекорд в паметния си сезон. След победата с 1:0 срещу Саутхемптън в последния кръг, "гражданите" финишираха със 100 точки в крайното класиране.

От сезон 1992/93, откогато първенството в Англия приема формата на Висша лига, нито един друг отбор не е достигал кота "100".

Манчестър Сити завърши с рекордните 32 победи през сезона, както и със 106 отбелязани гола. Отборът е първият, който има толкова голяма преднина пред втория, в случая Манчестър Юнайтед - 19 точки.

Мохамед Салах също счупи рекорд в най-добрия си сезон. Днес той реализира един гол при победата на Ливърпул над Брайтън с 4:0.

Това бе негово 32-ро попадение във Висшата лига. Това е рекорд, когато сезонът в Англия се е провеждал в 38 кръга (тоест с 19 отбора). Така е от сезон 1995/96.

Египтянинът изпревари Алън Шиърър, Луис Суарес и Кристиано Роналдо, които имаха по 31 гола. Иначе от началото на Висшата лига е имало и по-добри голмайстори – Анди Коул е с 34 гола (1993/94), Алън Шиърър е с 34 гола (1994/95), но тогава кръговете са били 42, а не 38.

Салах бе удостоен със "Златната обувка", а дъщеричката му Мака слезе на терена на "Анфийлд", за да празнува с татко си.

Феновете посрещнаха с одобрение всеки шут на момиченцето и я аплодираха бурно, което я окуражи да продължи.

В един момент Мо взе топката на детето, което пък предизвика шеговити освирквания от трибуните, на което асът на Ливърпул вдигна ръце, извинявайки се в същия тон на доволните запалянковци.

Новините

Най-четените