Новата генерация легендарни футболисти, които станаха треньори

Тиери Анри е новият треньор на Монако и по този начин се превърна в поредния бивш легендарен футболист, който се прехвърли в треньорската професия.

Бившият нападател на „монегаските“, Арсенал, Барселона и Ню Йорк Ред Булс се завърна в тима, откъдето тръгна и звездната му кариера, и подписа договор до 2021 година, наследявайки уволнения Леонардо Жардим.

Отборът от Княжеството се намира в сериозна криза, като има едва една победа в първите девет кръга от новия сезон в Лига 1 и се намира в зоната на изпадащите.

Това ще бъде първата самостоятелна треньорска работа за Анри, след като французинът вече работи в младежките гарнитури на Арсенал и като помощник на Роберто Мартинес в националния отбор на Белгия, който спечели бронзовите медали на Мондиал 2018.

Монако е първият отбор във футболната кариера на Анри. Бившият нападател прекарва шест години в клуба – между 1993 и 1999 г. Изиграва 141 мача за първия отбор, в които отбелязва 28 гола.

„Благодаря на Монако за предоставената възможност да бъда треньор на един толкова специален клуб за мен. Изключително щастлив съм да се завърна в Монако и ще дам всичко от себе си да отговоря на очакванията. Нямам търпение да се запозная с футболистите и да започнем да работим“, каза Анри в първото си изявление като треньор на Монако.

Кои са останалите легендарни футболисти, които наскоро приеха предизвикателството на треньорската кариера – вижте в галерията.

Новините

Най-четените