Диамантите на Висшата лига - клуб по клуб

На 20 години Рахийм Стърлинг стана най-скъпият англичанин в историята, след като Манчестър Сити го купи за 49 милиона лири от Ливърпул.

Преди 4 лета Рахийм бе никому неизвестен в света юноша, привлечен на "Анфийлд" от Рафа Бенитес, който бе един от многото мениджъри във Висшата лига, следящ таланта на Куинс Парк.

Само на 16, за Стърлинг из Англия вече се говореше като за диамант, когото всички ще опитат да излъскат до блясък.

Във Висшата лига вече има нови правила за налагане на таланти от собствената академия, като поне трима трябва да бъдат включени в 25-те картотекирани имена. Някои от тях са в школата на клубовете от деца - от 9-10-годишни, и са истински продукти на този тим.

Други са привличани на 14, 15 или 16, а след 24 месеца в Англия вече се броят за "домашен продукт".

Сигурно е, че за повечето от тези таланти не сте чували. За някои - като Джак Грийлиш от Астън Вила, вече знаете, че и сте ги гледали във Висшата лига.

Техният пробив предстои, като на няколко от тях се предрича бъдеще като на Стърлинг.

Ето ги най-талантливите деца на всеки от клубовете в елитната дивизия на Англия, които може да получат своя шанс насред армадата чужденци в първенството. Може и да го използват, може и да станат звезди...

Съвсем скоро може да ги гледаме в първите тимове. Разбира се - при талантливите футболисти никога не се знае. Някои стигат до върха, други изчезват постепенно в посредственост.

И все пак - прогнозата за 20-те диаманта на всеки клуб от Висшата лига.

Новините

Най-четените