Кечът и политиката - една неочаквана връзка

Каква може да е връзката между кечът и политиката? Най-лесният отговор е "И двете са цирк".

Но нека не опростяваме толкова нещата. В свят, в който шумен и безконтролен бизнесмен и шоумен седна зад бюрото в Овалния кабинет на САЩ, е пределно ясно, че шоубизнесът може да ти осигури място в политическия живот. Кечът е именно шоу-програма - един безкраен сериал, в който добре тренирани атлети играят роли на герои и злодеи и решават проблемите си с "мачове", чийто изход бива решен зад кулисите с цел да създаде по-голяма интрига във всеки следващ епизод.

Не е изненадващо тогава, че след като оставят ринга зад гърба си някои кеч персони се преориентират към политиката.

Все пак това е сфера, в която отново могат да играят роля и да използват уменията си на микрофона, събирани години наред пред препълнени със зрители зали. Натрупаната популярност им помага в това начинание, защото всеки спечелен през годините фен е и потенциален гласоподавател.

Така че между кеча и политиката наистина съществува някаква връзка. Вече споменатият американски президент Доналд Тръмп е пример за това - самият той се е появявал в шоутата на WWE - най-голямата кеч-компания в света (същата, с която bTV пренесоха манията по кеча и в България в началото на века). Попречи ли му това да стане президент? Ни най-малко.

Gif-чето с това как Тръмп поваля председателя на Борда на директорите на WWE Винс Макмеън край ринга по време на голямото шоу WrestleMania 23 дори стана вайръл, за да илюстрира битката на американския държавен глава със CNN.

Покрай избирането на Тръмп доста хора се сетиха и за филма Idiocracy, в която мъж се събужда в бъдещето, където глупостта е на почит, а президент на САЩ е бивш кечист. Но филмът все още не се е превърнал в реалност, макар че и това да може да стане. Все пак Дуейн "Скалата" Джонсън вече гласно коментира плановете си да се установи в Белия дом, стига някой да му позволи.

В галерията сме събрали списък с хора, които са имали досег и с двете сфери.

Като се започне с все още неосъществените планове на Скалата, мине се през най-скорошната новина, че кечистът с прозвище Кейн вече е кмет на окръг в щата Тенеси, и стигнем до това, че това не е чисто американско явление - примери има и в Япония.

Новините

Най-четените