Иран показа тунел, пълен с ракети (ВИДЕО)

Иранската национална телевизия разпространи запис на голям подземен тунел, пълен с ракети и ракетни установки. Правителствени лица обявиха, че могат да се използват, "ако враговете направят грешка".

Местоположението на обекта е на 500 метра под земята. В тунелите се намират не по-малко от 10 ракети, качени на камиони, съобщи държавната телерадиокомпания IRIB.

Бригаден генерал Амир Али Хаджизадех, командващ на въздушно-космическата армия към Революционната гвардия на Иран, заяви, че много такива тунели са изградени из страната.

Ракетите са подготвени да бъдат изстреляни всеки момент от всички краища на Иран след нареждане на "върховния главнокомандващ" аятолах Али Хаменей.

Преди дни Иран тества нова балистична ракета "Имад", която според САЩ може да нарушава резолюция на Съвета за сигурност на ООН. Наскоро иранският парламент одобри и ядрено споразумение между Техеран и световните сили.

Ирански официални представители обявиха, че ядрената сделка няма да засегне въоръжените сили на страната, особено ракетната програма.

#1 Rowan 15.10.2015 в 15:12:45

Ами ако си припомним, какви ги плещеше другаря Бенямин Нетаняху пред общото събрание на ООН преди години и как призова УСА да ударят Иран в речта си пред Конгреса на УСА, показаните кадри си изглеждат твърде логично. Трябва ли да осъждаме арабите, че се защитават срещу откритите заплахи на Израел? Баси наглеците, а! Как смеят да се опъват на Избрания народ…

#2 Conspirator 16.10.2015 в 01:34:11

Ако сме наясно,че живеем в различни координатни морални светове с ''богоизбраните''ще е по-лесно за обяснение. Ама не сме. Има една дума в иврит-хуцпа/חוצפּה/,чието значение/до скоро/ е дързост.Също така,означава особена смелост и се /е/ разглежда/ла/ като положително качество. Изненадата идва,когато разберем,че значението на тази дума,която е проникнала в доста европейски езици е еднозначно-наглост. Също така означава ''особено цинична,подла и нагла лъжа''...''връх на цинизма и наглостта,парализираща опонента''....''свръх-наглост,безцеремонност,нахалство,вероломство,нетърпимост към другите...'' В интерес на истината,в съвременния иврит понятието ''хуцпа'' е с негативен оттенък и значението му е...наглост. Един английски съдия обяснява с прост пример значението на думата при употребата и в Англия....''Младеж,признат за виновен в убийството на собствените си родители,пледира към съда за снизходителност,защото бил...пълен сирак.''

#3 TheRock 16.10.2015 в 11:57:34

Смеят ли да ги изкарат!!! Плашат гаргите!!!

Новините

Най-четените