Китай екзекутира милиардера Лю Хан

Китайският милиардер Лю Хан, собственик на компании от минната индустрия, беше екзекутиран, след като съдът в Сиеннин потвърди смъртната му присъда.

Хан беше обвинен в ръководството на организирана престъпна групировка, включително за убийството на деветима души, изнудване, отвличане и др. Заедно с него бяха осъдени още 35 души, сред които двама бивши полицаи и един прокурор, прикривали престъпната дейност на Хан.

Присъдата беше издадена през май 2014 г., а съдът отхвърли жалбите на подсъдимите.

Лю Хан притежаваше частната компания Ханлун, базирана в южната провинция Съчуан. Корпорацията е една от най-големите компании за добив на полезни изкопаеми, притежаваща активи в мини в САЩ и Авсрталия.

През 2012 г. Хан беше поставен на 230 място в класацията на най-богатите хора в Китай. Нетното богатство на Хан се изчисляваше на около 6,4 млрд. долара във финансови активи, минни и енергийни предприятия и недвижими имоти.

 

#2 янаки 09.02.2015 в 14:53:06

Това, китайците, са наистина далече от демокрацията. Да арестуват, да съдят, да признаят за виновен и осъдят на смърт МИЛИАРДЕР, това е нещо невероятно и не мисля, че се е случвало в историята на демократичния свят.

#3 Xaoc 09.02.2015 в 15:54:45

Това в България не може да се случи.

#4 deowin 09.02.2015 в 18:53:43

>Да арестуват, да съдят, да признаят за виновен и осъдят на смърт МИЛИАРДЕР, това е нещо невероятно и не мисля, че се е случвало в историята на демократичния свят Не знам за демократичния свят, но се сещам за още една страна, където съвсем официално си осъдиха милиардери, вярно - не на смърт, но ги вкараха в затвора, принудиха ги да емигрират, и прочие. Сещаш ли се за коя държава става дума? Жокер - в много аспекти е сходна на Китай.

#6 deowin 09.02.2015 в 22:14:37

>с какво това направи китай по-недемократичен от другите демокрации? Не съм казвал нищо такова. >в посочваните от теб "демократични" страни Не съм сочил никакви страни за "демократични". >ти явно си и специалист по Китайската правна и наказателна система Не съм твърдял нищо подобно. В контекста на казаното горе, осъзнаваш ли колко несвързан и неследващ е коментарът ти, просто защото си си въобразил, че казвам някакви неща, които всъщност са изцяло и единствено в твоята глава? За съжаление това е характерната за повечето коментиращи тук реторика - "виждате" в нечий коментар някакви глупости, които иначе напълно отсъстват, но пък би ви било удобно да са там, защото биха били тривиални за оборване, след което ги "оборвате" с патос и плам.

#9 deowin 10.02.2015 в 20:46:49

Научете се да разпознавате коментарите, писани от профили-двойници. Един от най-лесните начини е да минете с курсора на мишката над името на автора на коментара, и да погледнете линка в долния край на прозореца на браузъра си. Разликата между http://www.webcafe.bg/profile/deowin/ и http://www.webcafe.bg/profile/d%E5%EEwin/ е лесно забележима. Имитацията почти винаги е базирана върху еднакво изглеждащи букви на кирилица/латиница и/или празни символи като интервали.

#10 Шамито 27.09.2015 в 19:04:12

Демокрация или възмездие.Политическо или икономическо.Кой да ти каже?Историята ще покаже но със свой прочит.

Новините

Най-четените