Кой е атентаторът от Квебек?

Младежът, обвинен за терористичния акт в джамията в Квебек, е с крайнодесни възгледи и симпатизира на френската националистка Марин Льо Пен. Той е на 27 години, френскоезичен канадец, името му е Александър Бисонет и е студент в престижен университет.

Вчера младежът сам се предаде на полицията. Той се интересувал активно от политика и бил с крайни ксенофобски възгледи. Според негови близки той е асоциален, самотен и антифеминист.

Бисонет е обвинен в предумишлено убийство на шестима души и в опит за убийство на петима. Вчера по време на молитва в джамията в Квебек бяха застреляни шест души, а десетки останаха ранени.

#1 реалист 31.01.2017 в 08:51:45

Често съм се питал, не е ли това пътят? После ми дожалява за живота на младия човек, загубен заради същите тези, които заедно не понясаме... Докъде стигнахме....

#2 boris 31.01.2017 в 09:45:17

Да бяха, либе, да бяха, да бяха злато ковано твоите руси косици... Мяна бих сторил мило за драго хранена коня, мяна за благо, турци да гоня! Да бяха, либе, да бяха, да бяха огън елмази твоите черни очици... Мяна бих сторил мило за драго пушка бойлия, мяна за благо, турци да бия! Да бяха, либе, да бяха, да бяха маргар мъниста твоите бели зъбици... Мяна бих сторил мило за драго сабя по воля, мяна за благо, турци да коля!

#4 Шамито 31.01.2017 в 14:34:35

Една държава погуби стотици хиляди живота да си отстоява демократичните ценности а сега сме се вторачили в личност отнела живота на шест човека в името на други демократични ценности.Боже.Каква извратеност.Това е да гониш последствието а не първо причината.НЕЙНО ВЕЛИЧЕСТВО ДЕМОКРАЦИЯТА.

#5 7 31.01.2017 в 16:34:58

Простите хора като мен разбират под демокрация "свобода на гражданите". Нейните елитарни поддръжници явно я предпочитат като "слободия". Нейните елитарни противници явно предпочитат диктатура. Прости и елитарни нямаме единомислие по въпроса, ясно е.

#6 Шамито 31.01.2017 в 18:03:26

И каква е файдата от факта че разбираме ТАЯ демокрация а не се борим да я променим.Продължаваме да робуваме на клишето че няма по добра от нея.Има такава но хиените не са съгласни.Ако изчезнат бедните как ще има богати.

#7 deowin 31.01.2017 в 22:53:52

>Често съм се питал, не е ли това пътят? Това се питат и други терористи, например ислямистки. Например, през последните 15 години в САЩ ислямистки терористи са убивали около 6 души на година*. Тоест, тоя младеж собственоръчно е изпълнил едногодишния план на американските ислямистки терористи. Това вярно е някакъв път, но към какво е друг въпрос. *https://www.newamerica.org/in-depth/terrorism-in-america/what-threat-united-states-today/

Новините

Най-четените