Тигър, избягал от зоопарк, уби човек

Тигър, избягал от зоопарка по време на наводненията в Тбилиси, е убил човек в центъра на грузинската столица, предаде АП. Първоначалната информация бе, че става дума за лъв.

"Един лъв от зоопарка в Тбилиси уби човек близо до Площада на героите. Специалните сили пристигнаха на мястото и преследват животното", заяви Нино Гиоргобиани, говорител на грузинското МВР. Сега се уточнява, че става въпрос за тигър, който, освен това, е ранил и друг човек.

В града бяха разположени екипи на полицията за залавянето на животното. Животното се крило в изоставена фабрика, превърната в склад, и атакувало жертвата си оттам. Тигърът бил ликвидиран при специална операция. Районът около мястото на днешния трагичен случай е отцепен и там са пристигнали ръководители на МВР и на тбилиското кметство.

Полицията в продължение на няколко дни издирва стотиците избягали животни, сред които лъвове, тигри, вълци и хипопотам.

Властите вече са убили няколко от тях. Около половината животни - приблизително 300 екземпляра, са се удавили или са били убити от полицията.

 

#1 desita 17.06.2015 в 14:51:50

Хората са най-отвратителните и жестоки същества на планетата. Можеше да ги упоят, а не да ги убиват. Не стига, че са ги затворили в зоологическа градина, ами са и с претенции на животните да им харесва това. Да лъвовете не са котенца и разглеждат човека като закуска когато са гладни. Никога не биха убили човек обаче ако не са гладни. За големи животни като лъвове, слонове, жирафи или косатки пространсвото, което им се предоставя в зоопарк е нещо като килия два на два за човека. Слоновете изминават по 40 км. на ден, живеят в семейства и тъгуват, когато слон от тяхното семейство умре или изчезне продаден в друга зоологическа градина. Тези животни изпадат в дълбока депресия, а ние ходим да ги наблюдаваме през решетки. И това ако не е перверзно забавление, здраве му кажи.

#2 TheRock 17.06.2015 в 15:17:40

Зоопарковете трябва да станат места където да се отглеждат само застрашените видове.

#3 veselavesela 17.06.2015 в 18:35:05

Глупостта зоопарк отдавна трябваше да е премахната. Спомням си умиращият лъв в Софиийския зоопарк. Тъжна гледка, а още по- тъжното бе, че стомахът му отказваше приема на храна поради... недохранване.

#4 http 17.06.2015 в 21:05:50

Повечето от коментиращите сигурно ядете месо, ама не жалеете убитите хуманно телета, агнета, или прасета... Човека е гадно същество, но такъв е живота. Като не ви харесва - има различни изходи от ситуацията, това е положението.

Новините

Най-четените