Откриха костите на Мигел де Сервантес

Тленните останки на автора на "Дон Кихот" - Мигел де Сервантес, бяха открити в гроб в криптата на манастир в центъра на Мадрид, предаде BBC. Допреди година мястото на гроба на Сервантес беше неизвестно и се знаеше само, че съгласно неговото желание, той е погребан в близък тринитариански манастир, в който изглежда е монахиня неговата дъщеря Исабела де Сааведра. Няколко години по-късно монахините се преместват в друг манастир и взимат със себе си поне част от гробовете, като не е известно дали този на Сервантес е преместен, нито къде се установяват монахините след преместването.

След обстоен анализ на наличната информация може да се смята, че някои от фрагментите, открити в криптата на църквата "Тринитариос", принадлежат на Сервантес, съобщава екипът, направил проучването. Учените са открили и тленните останки на съпругата на писателя.

Все още предстои да се изследват генетично останките по откритите фрагменти, но има и категорични доказателства. Едно от тях, потвърждаващо, че се касае именно за Сервантес, е дъска от ковчега. На нея личат инициалите на писателя.

Новините

Най-четените