Филмите по комикси, които ще гледаме през 2020-а: Супергероини и антигерои

Комиксовите филми се превърнаха не само в редовна, но и в основна част от програмата на кината по света. Продукциите на Marvel и DC разчитат на големи бюджети, популярни актьори и колкото се може повече ефекти, за да привлекат голям брой зрители и да изкарат много пари на създателите си.

Този подход до момента продължава да дава резултат. Ето защо през 2020 г. ни чакат още такива продукции, но с някои особености.

Първо, тази година жените ще властват в комиксовите продукции. След десетилетие на мъжка доминация, трите може би най-големи филма по комикси през 2020-а са посветени на жени, които вече сме виждали на екран. При това в ролите са Гал Гадот, Марго Роби и Скарлет Йохансон.

Друго интересно явление е наблягането на по-непопулярни персонажи. С "Отмъстителите: Краят" Marvel се сбогуваха с някои от най-големите си имена и сега фокусът се измества в друга насока. DC/Warner Bros. също пазят Батман, Супермен и Аквамен за по-нататък и това лято ще заложат само на Жената чудо. В тази привидна суша на повърхността изплуват антигерои като Венъм и Морбиъс, както и по-рискови продукции като "Вечните" и "Новите мутанти".

За финал, ще видим и първите признаци на пренасочване на големите герои към малкия екран с истории, раздробени под формата на минисериали.

Кои са комиксовите филми, които ще имаме възможност да гледаме тази година - ще разберете от галерията.

Новините

Най-четените