Най-лошите филми на 2014-та

2014 г. не беше лоша година за киното въпреки пресищането от мегаломански и нелепи холивудски блокбъстъри като "Великолепния Спайдърмен" и четвъртия (да, четвърти) филм от поредицата Transformers.

След 12-годишна снимачна дейност Ричард Линклейтър приключи шедьовъра си "Boyhood". През тази година излезе и най-страшният филм от десетилетие насам - австралийският хорър "The Babadook". Освен всичко се насладихме и на документалния Citizenfour за Едуард Сноудън.

Но няма какво да се лъжем, наложи се да отметнем немалко боклуци. Някои от тях бяха толкова тъпи, че накрая зрителят го хваща яд, че е дал една стотинка от парите си за кино.

В галерията можете да видите класацията на най-лошите филми на годината.

#1 1Sion1 27.12.2014 в 23:15:36

Абсолютно не съм съгласен за Зимна приказка в Ню Йорк.Не е някакъв шедъовър , но в никакъв случай не е посредствен.За разлика от Аз Франкенщайн , в който не знам къде видяха добри актъори.Аз по посредствени персонажи и филм отдавна не съм гледал.

#3 rumich 28.12.2014 в 16:40:06

Аз също не съм съгласна за "Зимна приказка в Ню Йорк", смислен и много приятен за гледане романтичен филм. Не знам кой ги прави тези класации и на каква база, но има доста други филми които изобщо не стават за гледане.

#5 пякорътезает 30.12.2014 в 09:52:59

Половината от филмите(примерно *пътят на срама* ) в класацията наистина ще Ви накарат да съжалявате, че сте пропилели два часа от живота си. Другата половина са от филмите(примерно * Фантомас*) които сядате да гледате с килограм пуканки и два литра кока кола знаейки, че ще се забавлявате, но и без големи очаквания за това, че ще намерите отговори за смисъла на живота. И едно уточнение главно за написалите статията, за да влезнат в час за някои холивудски практики . Идеален пример за това е * Херкулес* с Келън Лъц. Практика е когато започне да се снима някоя голяма продукция като например * Херкулес* със Скалата някое по-малко студио да заснеме и пусне почти идентичен филм с идентично заглавие и то малко преди преммиерата на очаквания от всички филм с Дуен Джонсън-Скалата. Участват разбира се посредствени актьори, сценарият макар и подобен не е изпипан, ефектите често изглеждат плачевно. Целта обаче е постигната, повечето хора по инерция гледат филма и когато раберат как са се прекарали вече е късно. Този *Херкулес* с Келън Лъц, който сте сложили в класацията е точно такова копие и излезе малко преди филма със Скалата. Не че филма със Скалата е нещо кой знае какво, но в сравнение с помията *Херкулес* от класацията тук, направо си е китка, а и Скалата е невероятен талант като артист, колкото и да не ви се вярва. Препоръчвам да гледате *Херкулес* със Скалата с кило пуканки и два литра кола и Ви гарантирам че ще се забавлявате, каквато е и целта на филма между другото. *Херкулес* с Келън Лъц в кошчето за боклук.

Новините

Най-четените