Суперкомпютърът се обърка: Не Сити, а Арсенал ще е шампион

В средата на ноември суперкомпютърът на статистическата компания Stats.com нареди крайното класиране във Висшата лига за сезон 2015/16. Според него Манчестър Сити трябваше да спечели титлата, а Арсенал да завърши втори.

Два месеца и малко по-късно обаче суперкомпютърът промени мнението си. Местата на двата отбора се разменят и сега „артилеристите” имат по-голям шанс да финишират на върха – за първи път от 12 години насам.

Разликата обаче отново е много малка. В момента двата отбора са с равни точки и „гражданите” заемат втората позиция само благодарение на по-добрата си голова разлика. Лидерството пък се държи от Лестър, който е с три точки над двата преследвача.

Традиционната четворка, петица, шестица… Вече няма такова понятие. Не и според суперкомпютъра. А топ 4 е изключително любопитен според данните на последното проучване. Ливърпул, Челси, Манчестър Юнайтед? Кой от трите ще успее да се класира? А дали някой от тях изобщо ще го направи?

Един от отборите, спечелили промоция през миналия сезон, ще се завърне в Чемпиъншип. Два ще се спасят. А Висшата лига най-вероятно ще загуби един от най-колоритните си отбори – Астън Вила.

Сезонът за бирмингамци е истински кошмар. Нищо не върви. 13 спечелени точки в 23 кръга. На 10 от първия отбор над чертата. Вила взе пет точки в последните си три мача във Висшата лига, но суперкомпютърът е на мнение, че Реми Гард няма да успее да се спаси.

Но кой ще последва Вила и кой ще се спаси? Кой ще влезе в топ 4 и кой ще играе в евротурнирите? А кой ще стане шампион? В галерията може да видите какво предвиди суперкомпютърът четири месеца преди края на Висшата лига.

Новините

Най-четените