Забраняват левия завой в Пловдив

Пътната полиция в Пловдив излезе с нестандартна идея за облекчаване на трафика. От септември ще се забранят левите завои на централни кръстовища в града, съобщава bTV. Целта  е да се облекчи движението, което отново ще стане много натоварено след края на летните отпуски.

Забраната  ще важи само за най-проблемните кръстовища в града, където стават най-големите задръствания. Целта е да се разпредели трафикът и по другите улици.

Засега от КАТ-Пловдив имат идея да забранят левите завои само в най-натоварените часове - сутрин от 7:30 до 9 часа и следобед от 17 до 18:30 часа.

Забраната ще става с въвеждането на пътен знак, който ще бъде открит, когато действа, а когато забраната не действа, ще бъде закрит. Край него ще има и представител на пътна полиция, който да насочва водачите.

Против идеята вече се обявиха повечето таксиметрови шофьори. Според тях след забраната ще трябва да се обикаля повече, да се търсят алтернативни маршрути и клиентите със сигурност ще бъдат недоволни. Според дългогодишни шофьори всяка нова забрана на пътя води до повече объркване на движението.

На 7 септември ограничението ще бъде въведено експериментално. Тогава ще стане ясно дали идеята на КАТ-Пловдив да забрани левите завои ще разтовари трафика на невралгичните точки в града.

Пловдивчани могат да предлагат на кои кръстовища да бъде забранен левият завой на електронната поща на областната дирекция на полицията - rdvr_p@plovdiv.mvr.bg.

#1 outfaced 27.08.2011 в 16:35:41

че пече, пече ... ама тия съвсем ги е напекло слънцето май Че аз влизам в Пловдив с ляв завой ... сега какво ... ще карам направо докато стигна неоживено кръстовище ли?!?!? А то пък и движението много ще се облекчи като куцо и сакато тръгне да кара в малките квартални улички. Айде ... и пак за същия кмет да гласувате на есен, че все такива "хубави" неща се случват в тоя град от как е власт.

#2 Чинчифон 27.08.2011 в 19:55:38

Левият завой съществува обективно.Който иска,нека го забрани.Но да остави за обществото и своето собствено име.А не анонимен орган,структура или държавна институция.Името на умника,които е подписал забраната!

#3 Гризли 28.08.2011 в 17:23:02

Хм, много ми е интересно ако искам да направя ляв завой на Сточна гара, за тунела, по кои точно улички ще ме прекарат?! А как от Борис III-ти ще мога да стигна до "6-ти септември" или "България" например?! То там само с ляв завой се стига... Може би през Тракия?! Това наистина много би ми улеснило движението! Може и да не чакам 2-3 минути за ляв завой, но пък ще се возя още 10-тина километра, което естествено съвсем ще ме улесни и ще ми помогне с бързината! За горивото няма да говорим, за да ме помислите, че се заяждам! Но пък това ме навежда на една мисъл - кметът да не е акционер в някоя бензиностанция?!

#5 Engineer 29.08.2011 в 21:47:08

Господи прости им! Тези в пловдивския КАТ не знаят що вършат! Сигурно събират ум и разум от махалата срещу тях....с какъвто се събереш такъв ставаш!

#6 Engineer 29.08.2011 в 22:01:07

Ако беше възможно да се избегне левия завой на някои кръстовища, хората сами щяха да предпочетат заобиколния маршрут,вместо да се набутват в задръствания...нямаше да чакат КАТ да им дава акъл ( то не че е възможно да даваш нещо което нямаш, но е похвално, когато имат желание....) Предлагам някой от КАТ да стане кмет на Пловдив! Преди време и то не толкова отдавана, бяха сложили по магистралата за София, картонени коли плашила, за да ограничат скоростта-пак гениална мисъл,пак от КАТ.... евала Ви правя! Големи сте!

#7 Jordan 01.04.2012 в 12:59:23

Идеята е ТЪПА! Особено в частта за часовото си действие. Значи ако трафика те забави 5 мин вече трябва да си търсиш друг маршрут! Просто от далеч смърди на типичната ПОЛИЦЕЙСКА НЕСПОСОБНОСТ ЗА МИСЛЕНЕ.

Новините

Най-четените