Като заваля сняг, та цяла неделя

Всъщност няма лошо време, а само неподходящи дрехи, мисля си аз, докато опитвам да изпълзя от заледените си кецове. От декември насам ритаме топка върху сняг и наслаждението е извънземно, като изключим преобуването между самия мач и неговия разбор в кръчмата.

Разборът се очертава твърде горещ - от една страна заради чая със седем звезди вътре, а от друга страна заради двата случая, в които пряспа сняг спря топката на самата голлиния. Пряспата сняг е невинна природна даденост, въпросът е дали вратарят е длъжен да я разчисти, вместо, напротив, тайно да я натрупа на голлинията си докато всички останали се препират за неотсъдена дузпа в отсрещното поле.

На път за дома почвам да си мисля, че и самият сняг съвсем не е толкова невинен, но седемте звезди се навъртат около главата ми и пречат за изясняване на случая. Налага се да почакам до новините. В седем разцъфтява на екрана един мрачен балкански субект и ми съобщава за седми път през последните седем дни новината, че сега е януари, а освен това навън има сняг и е много, ама много студено.

Винаги съм се чудил защо този субект ме гледа лошо - чувал съм, че е изгонил жена си, или по-скоро него го е изгонила жена му. Всъщност сетих се, изгонил го е мъжът му. Т.е. снегът продължава да е невинен, защото миналия август субектът също толкова свирепо ми съобщаваше че навън е горещо.

Но съмненията остават. Към петнайстата минута от новините белите мечки продължават да беснеят на екрана, а ченетата на новинарите трещят от студ. (Като си помисля, че навремето MSAT радваха окото с "голи новини"... Добре, че Гого Пеперудкин ги забрани, иначе нещата отиваха към пневмония!)

Чудя се какво ли става в Дамаск, но в този момент от телевизията на Бърбореков ми разясняват, че трябва да се облека за да не ми е студено. Най-добре няколко дрехи една върху друга, вместо само една. Чудя се дали съм оплескал нещо днес, после си спомням, че за мача обух наведнъж четири чифта чорапи. Успокоявам се.

В добавка се сещам, че при разбора изпих наведнъж не една, а цели седем звезди и мирясвам съвсем. Междувременно телевизионно маце пита учена глава от БАН дали през януари следва да е мразовито и ако да, кой носи отговорност за подобен произвол. Хващам се за дистанционното, защото по-скоро съм загрижен за съдбата на гърците, но там явно няма сняг и Атина липсва във всички новини. (От Спарта поначало никой не се интересува.)

Липсата на новини всъщност е добра новина - гърците измират от глад, но поне няма да измрат от студ. Те нямат и време за това, защото идва редът на спорта. Свалям гарда, и така позволявам на последните новини да ме изненадат - едва за двайсет и девети път този месец ми съобщават за пандемия от взривяващи се цици.

"Без паника!", сурово ме предупреждава мрачният субект, при което аз се паникосвам и машинално се опипвам отпред. После се сещам, че всъщност цици нямам, а и не планирам такива в бъдеще, така че пандемията ме заплашва само косвено. Обещавам си утре да се обзаведа за всеки случай с азбестови ръкавици. Все пак не разбирам връзката между циците и студа, но може би силиконът гърми само на студено, кой знае?

Вторачвам се в спорта колкото да науча, че принц Албер II. няма да дойде, неприятно изненадан, че у нас е януари, че има сняг и че е студено. Даже много студено! В минутите за прогнозата телевизиите наддават бясно: на едно място предлагат минус двайсет градуса, но други ги затапват с минус двайсет и два. Някаква срамежливка нещо мънка за минус осемнайсет и всички я гледат със съжаление.

В това време сестра ми звъни от Карлсруе. Чела български вестници по мрежата и държи да провери дали съм жив в този студ, и ако да, ще живея ли достатъчно дълго, за да получа по пощата шапка, юрган със собствен атомен реактор и еднопосочен билет до Централна Сахара.

Обещавам й да живея още (не)известно време, стига министър-председателят и неговият финансов министър да нямат нищо против. В този миг ми минава през ума, че никъде в новините не съм забелязал и намек за министър-председател, което е необичайно. Пропуснал съм го, колкото и невъзможно да ми се струва.

Защото от целия този сняг и студ има смисъл само ако Той вади от преспите и съживява с дъха си полумъртви малки птиченца и пълнолетни новинарки. И целият този мраз ни е изпратен от коварните руснаци, с подкрепата на тройната коалиция. Като си помисля само, че заради тези два спорни гола загубихме мача... Ах, вие от тройната коалиция, да знаете само как ви мразя!!!

#3 NannyOgg 30.01.2012 в 21:23:45

Студено, дявол да го вземе! Студът те реже като с ножици! Човек за да се посъвземе, са нужни барем две госпожици! Поспрете, сочнобуза Катя, да си побъбриме за зимата! В такъво време сал сърцата променят съвършено климата. Смехът на твойте устни али ще ме съгрее без съмнение; той двесте печки ще запали за мое лично отопление… Студено, дявол да го вземе! От студ обръщаш се на мумия! И при това проклето време иди, че не върши безумия! Смирненски

#5 pepi_pie_capi 31.01.2012 в 08:21:24

Rodrigo Diaz de Vivar | 31.01.2012 03:36 Най-обичам сутрин рано да пикая по снега, жълти кръгчета да правя, бубата да си въртя. ---------------------------------------------- хахахахахахааххахаха супер весело! как ми се иска и аз да имах "буба" в такива дни хахахахахахаха

#6 nakadetaka 31.01.2012 в 08:35:55

хахаххаа свежо за Добро утро :-)

#8 pepi_pie_capi 31.01.2012 в 09:16:10

YOLE | 31.01.2012 08:55 Ха! Ми може и да имам! Довечера ще питам мъжО дали съм му го давала и аз

#19 trellian 31.01.2012 в 11:49:47

къф е тоя студ, нали обещаваха глобално затопляне, даже е включено в сметките за ток.

#22 Istinski Bulgarin ot Minsk 31.01.2012 в 12:39:09

Много е добре! Авторът има талант за разлика от 95 % от останалите така наречените писатели в сайта. Повечето други автори спазват принципа: каквото напишем - това ще четат... Опитайте да намалите умствено увредени деца от женски пол (писателки) от сайта.

#23 Nejna 31.01.2012 в 14:06:50

Тихо се сипе първия сняг галено щипе бузките пак, где е на двора стария пън, Снежко затрупа всичко навън. ( x2 ) Дръвника {Плевникът} вдига снежен калпак сняг е затрупал къщния праг Шаро тревожно тръска глава "как е възможно, що е това?" Шаро тревожно тръска глава "как е възможно, що е това?" Шаро е още малко кутре може ли Шаро да разбере, колко си глупав Шаро сега, колко страхливо гледаш снега колко си глупав Шаро сега, колко страхливо гледаш снега.

#25 pepi_pie_capi 31.01.2012 в 14:36:59

Nejna | 31.01.2012 14:06 ---------------------------------------------------- мнооооого изтъркано - не можа ли да изкопираш нещо по-оригинално?!!?

#30 pepi_pie_capi 01.02.2012 в 08:07:48

не бе хора! Всичките някакви супер готини и оригинални стихотворения и песни публикуват, а нежната....тцтцтц...еми развали ми картинката остава да пусне и песничката " с червените ботушки потропва Дядо Мраз...."

#32 pepi_pie_capi 02.02.2012 в 08:08:08

lele male | 01.02.2012 15:37 --------------------------------- хахахахахахахах кЪк уцели любимата ми песен! Много ти благодаря - ще съм ти роб до гроб!!!

Новините

Най-четените