Хванати в изневяра

Специфичният сайт AshleyMadison.com определено може да се похвали с уникален стил в рекламирането - чрез гигантски билбордове на централни места в Америка и Европа, от които леко виновно ни гледат широко известни личности с подчертан вкус към властта.

Преди време избраните „рекламни лица" бяха не кои да е, а Бил Клинтън, принц Чарлз и кралят на Испания Хуан Карлос. Текстът гласеше „Какво е общото между тези „кралски" особи? Те трябваше да използват AshleyMadison.com".

Причината? Въпросният сайт представлява очарователна и страшно популярна социална мрежа, осигуряваща извънбрачни афери с уверение за пълна дискретност.

Безспорно рекламната му кампания има огромен потенциал, а кандидатите да изникнат на следващия постер стремглаво се увеличават,  защото високопоставените мъже сгазват лука постоянно - и все по-често ги хващат.

Резултатът е, че на фона на разкритията от последните години закачки като тази между Бил Клинтън и Моника Люински вече ни изглеждат небрежна рутина.

Последният заловен засега е френският президент Франсоа Оланд, а прегрешението му с актрисата Жули Гайе ни кара да си припомним други негови колеги по света и у нас, сполетени от същата съдба.

Французите не се впечатляват от кръшкачи

Новините за любовницата на Оланд няма да се отразят на рейтинга му - точно обратното. "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" цитира данни от допитвания, които сочат, че 84% от французите не са готови да променят мнението си за Оланд заради неговата авантюра. Още повече, че почти всички президенти от Петата република са свързани с една или друга афера.

Предшественикът на Оланд - Саркози, се ожени изключително бързо за Карла Бруни след развода с втората си съпруга. Но Оланд не може да се мери с другите президенти социалисти.

Франсоа Митеран например е живял официално със съпругата си Даниел в Елисейския дворец, но паралелно е поддържал връзка с Ан Пенжо, която била на възрастта на двамата му сина. През 1974 г. се ражда дъщеря им Мазарин, която години по-късно описва в книга "закона за мълчанието", под който преминало детството й.

Тя и майка й живеели в жилище на Сена, което било държавна собственост, и не им липсвало нищо - нито луксозни ресторанти, нито скъпо образование или посещения на театрални постановки в президентската ложа. Митеран очевидно е прекарвал свободното си време предимно с второто си семейство, докато законната му съпруга Даниел била представителното лице на официалните събития.

Не остават скрити и любовните авантюри на предшественика на Митеран - либерала Валери Жискар д'Естен, президент в периода 1974-1981 г. Самият той подхранва слуховете с романа, който написва през 2009-а - "Принцесата и президентът". Макар след това да заявява, че историята е измислена, мълвата за евентуалната му връзка с принцеса Даяна не секва.

#1 pepe 21.01.2014 в 16:10:34

И? Това нова форма на реклама на сайт ли е?

#2 pepe 21.01.2014 в 16:34:14

ОК, има продължение... И пак не разбирам какво точно ми казва - че политиците имат любовници или баналния факт, че това е банален факт? Ако ще пишете за любовни афери, поне пишете за тях като за такива - пуснете нещо, което да накара хората, интересуващи се от любовни афери да го прочетат.

Новините

Най-четените