Руските опорни точки за Украйна

Няма Украйна.

Правителството там е нелегитимно, един дявол знае какво изобщо е, не искаме въобще да чуваме за тях, там няма нищо. Има един-единствен легитимен президент - Виктор Янукович, но и него реално го няма.

Какъв ти президент? Държава там реално няма. Имало е държава, но е избухнала революция, старата държава е отменена, нова засега не виждаме. Дето се вика - lost state. Имало е, ама се е изгубила някъде.

И народ такъв - украинци - няма. Украинците са си руснаци, само че малки, малоросийци. Те са като деца, играят си на нещо там, искат да ядат, обичат много Путин. За тях трябва да се грижим. И трябва да ги учим какво е правилно.

Ако има въобще някакви украинци, които нещо да искат - това са бандеровците. Бандеровците са фашисти. Те са изскочили от Великата отечествена война и са взели в плен малките, незлобливи и симпатични, но неразумни руски деца.

А с фашисти какво друго може да правиш, освен да воюваш?

Това е за масите. Хората, донякъде познаващи световната политика, разбират естествено, че това няма как да са истински фашисти. Истинските фашисти другарят Сталин ги победи още през 1945 г. Това са само недоубитите им остатъци. Които, естествено, не би ги имало, ако не ги подхранваха с чужбински подаяния. Тъй че по същината си това са американци.

Американци, които организираха Майдана и отвоюваха от нас Украйна, която сега не съществува. Има нещо, но това не е Украйна. Въобще, ако се замислим, има страна, окупирана от бандеровци, тоест фашисти, тоест американци. Ние я освобождаваме. На части. Ето Крим - вече го освободихме. От американците. Тоест от фашистите. Пардон, от бандеровците.

Още веднъж да поясним - украинци няма, има бандеровци, които са фашисти, които на практика са американци. Точно с тях воюваме.

Много успешно воюваме. Ние окупирахме превзетия от тях Крим, хитро, реално все едно не сме ние, преоблякохме се и го окупирахме. А те в отговор какво направиха? Нищо. Санкции, манкции - не им стиска, пък и ще им излезе солено. Ще преглътнат каквото вече се е случило, къде ще ходят. Пък и това, реално, въобще даже не е и война.

Каква война, да виждате убити? Няма никаква война.

Има нещо като мирна окупация, за да покажем на американците среден пръст в процеса на победата над фашизма.

Те как могат? Вземете Ирак, вземете, ако щете, и Косово. Помните ли Косово? Не го помните? Още по-добре, че не го помните, сега ще ви разкажем. Там беше точно същата история като тук у нас, и американците бяха като нас. А сега ние постъпваме точно като американците. Те как могат, а ние не?

Те ни окупираха Украйна, Малоросия, държавата, където живеят малоросийците, на практика нашата страна. А ние трябва да им отвърнем с какво - да си седим в ъгъла? Че ако го направим, как ще ни уважават после?

Ужасът е в това, че тези дивотии постепенно изпълват главите на всички

Не само на ентусиазираните поддръжници на окупацията, а и на тези, на които всичко това отдавна им е дошло до гуша. Включително и на мен. Аз самият не знам колко дни вече си мисля - не, санкциите, те с времето ще ни ударят адски болезнено. Западът може дълго да се готви, но след това действа бързо - и изведнъж ще ни затворят границите, ще ни замразят сметките в чужбина, и ще ни се види животът черен. Не може цивилизованият свят просто ей тъй да седи и да се примирява с подобно безобразие.

Цивилизованият свят ще си помисли, ще каже позицията право в очите на нецивилизования.

Въпросът обаче е, че всичко това са фантоми, призраци. Въпросът е в нещо съвсем друго.

Въпросът е в това, че Русия воюва с Украйна. Не с цивилизования свят, не с Америка, не с фашистите, а именно с Украйна. И именно от нея, не от Америка, отхапахме парче територия. Воюваме с нея, защото въстана срещу един измамник и крадец, свали го и се отърва от него. Воюваме с нея, защото Путин й предложи 15 милиарда долара, а тя му плю в лицето. Воюваме с нея, защото й се иска да бъде в Европа.

Можете колкото искате да се правите, че всички мислещи украинци са бандеровци, фашисти, антисемити и русофоби, но това са пълни глупости - и знаем, че това са глупости. Милион души, които излизаха на улиците на Киев срещу Путиновите закони на Янукович - всички те са бандеровци? Кого точно мислите, че можете да излъжете? Себе си?

Да, себе си залъгвате. Надявате се, че това престъпление - войната на Русия срещу Украйна - някак ще ви се размине. Че някак ще се окаже, че в историята това ще остане не като окупация от Путин през 2014 на част от Украйна заради опита й да стане европейска държава, а като поправяне на историческа несправедливост, че той ще ни върне Крим, Севастопол, Одеса, а още по-добре и Донецк, Харков и докъдето още може да стигне.

Това обаче няма как да стане

В исторически план това няма да се случи, защото украинците в момента се консолидират основно заради противопоставяне на външния агресор - и този агресор е Русия. Окупирахме Унгария и Чехословакия, принудихме Полша да се самонакаже - и какво направиха те после? Избягаха колкото може по-далеч от нас, и сега нямаме по-категорични противници в Европа от тези някога братски ни народи. Майната й обаче на историческата перспектива.

По-лошото ще дойде сега, когато украинците започнат да се съпротивляват. Или си въобразявате, че никога няма да започнат? Ще настъпване все по-навътре и по-навътре в територията им, а те в отговор ще стоят мирно и ще ни пеят венцехваления? Вие сериозно ли?

Всеки ли убит ще представяте за бандеровец, тоест фашист, тоест американец? Колко точно ще станат, преди да дойде твърде много?

Основният ужас за Русия изобщо не е в санкциите, в блокирането на сметки, във визите, в евентуалната международна изолация, в милитаристката истерия, или в това, че някак ще ни отвърнат в Сирия или дявол знае къде още. Това са незначителни глупости. Основният ужас за Русия е в това, че Украйна съществува. И Русия окупира нейна територия.

#1 Оня Дето Го Трият 10.03.2014 в 15:16:23

Родриго, ти ли си го писал това бе?

#3 Оня Дето Го Трият 10.03.2014 в 16:18:23

А на такива като Иван Георгиев - гъзолизци. Навсякъде по света.

#5 edin slep 10.03.2014 в 16:55:43

Мъчно ми е за руснаците, хубав народ са, а от стотици години гу управляват мръсници. Екатерина раздавала за дни стотици хияди крепостни селяни - фактически роби - но не само тя, за управниците огромната част от руския народ е бил като стока. В средата на 19 век ги освободили, дали свобода на селяните и те назовал цара - Освободител. После той отвоювал от османлиите сегашна България и нашите го припознали със същото прозвище - Освободител. Редолюции, убити царе и тъкмо тръгнали по пътя на свободните народи в Европа, а именно демокрацията - червените направили преврат, избили Романови и сложили хомота на Русия за цели ... 97 години. И нямат намерение да я изпускат. Руската империя превърнаха в СССР, след това тя се разпадна, но червените запазиха властта си почти навсякъде - с изключени на Грузия, Украйна и тройката Литва, Латваия и Естония. Последните късметлии дори успяха да влязат в НАТО и ЕС (честито). Горките руснаци, глътката относителна свобода ( защото каква свобода имаш, когато на власт са уличните бандити и милиционерите? ) по времето на Елцин им надянаха отново хомота и бият все по силно с камшика ( нагайката, да ). Нямат право вече дори да се събеат на улицата повече от няколко души, ако не са им разрешили. Не отдавна милицията разпръсна деца между 10 и 15 години, събрали се по повод годишнина от смърта на Майкъл Джексън. Свобода ли? Мъчно ми е за руснаците, сега ще ги използват като пушечно месо, за целите на злъбни господари, кръвопийците в Кремъл. Много ми е мъчно за руснаците, почти братя по съдба сме, дано не ги последваме скоро ...

#7 deowin 10.03.2014 в 21:05:36

Абсолютно споделям мнението на edin slep.

#8 Оня Дето Го Трият 10.03.2014 в 22:09:10

Още един глас за ЕдинСлеп

#9 Шрайка 11.03.2014 в 01:07:01

My Fellow Americans, някои ни обвиняват в лицемерие и двойни стандарти. Това е абсолютно невярно твърдение. Ние сме последователни в политиката си. Никога не сме направили нещо, което не е в полза на нашите интереси, на нашите корпорации. Все пак, за каквото и да си говорим става въпрос за пари. А още Христос е казал: "На всекиго, който има, ще се даде, и той ще има изобилие; а от този, който няма от него ще се отнеме и това, което има". А когато стане въпрос за пари, всички сме от една религия, както пък е казал Волтер. Нашите интереси са вечни и постоянни, и тези интереси са наши задължения, които трябва да следваме. Приемайки горното за аксиома, то можем да изведем и основната теорема на нашата политика, а именно: "Всяко действие, което води до полза за САЩ е правилно, демократично и истина, а всяко действие, което накърнява нашите интереси, е потъпкване на свободите, тирания или тероризъм (което най-пасва, може и комбинация от тях). По този начин, отговоряме на всички безпочвени обвинения. Така на всеки става ясно, защо може Косово, а не може Южна Осетия. Защо в Иран има ислямски фундаментализъм и нарушение на човешките права, а в Саудитска Арабия - не. Защо можем веднъж да продадем оръжие на Садам, а след това да го унищожим защото го притежава. Защо може да снабдяваме муджахидините с оръжие, когато се бият с Русия, и да ги обвиним в тероризъм, когато го обърнат срещу нас. Защо подкрепяме Израел, когато окупира територии или притежава ядрено оръжие, а в същото време обвиняваме други в същото. Обяснява защо поставяме противоракетни щитове, които са "защитни" и не ни дават предимство, а просто са разположени в Полша за да ни пазят от ракети с обхват 2000 км. от Иран. Обяснява защо падна правителството на Янукович, а това на Ердоган - не.

#10 Шрайка 11.03.2014 в 01:09:18

Тук дойдохме и до темата на днешния ден - Украйна. Как е възможно, след създаването и подкрепата ни за опозицията там, след финансирането и с 5 млрд. долара, след обучението на нейните лидери, някой да твърди, че Белият дом няма право да подкрепя смяната на властта в Киев. Понеже станала насилствено, а не по демократичнен начин. Да разясним: когато е в наша изгода, демократични ценности позволяват да се бият с вериги милиционери, да им се пръскат главите с павета, да се превземат и опожаряват учреждения, областни администрации, министерства, да се държат заложници, да се ползват снайперисти. Това се нарича революция, а революция без жертви не може. Ако бивш охранител на Дудаев, се настани на масата за преговори с автомат Калашников в ръцете, това е нормално. Ние имаме право да направим преврат където си искаме, да признаем превратажиите и дори да им окажем военна помощ. Престъпленията на "нашите" хора трябва не само да се приемат с разбиране, но даже и да ги героизирме. Когато обаче другите си позволят приблизително същото, не бива да има никакви компромиси. Фейсбук е вече със статут на Държавен вестник. Демократино е да броиш гласовете там или на Майдана и ако те са за правилната страна, да ги обявиш за легитимни. Всякакви други избори, прозрачни, неоспорвани, наблюдавани нон стоп с камери и публично преброявани гласове, НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ДЕМОКРАТИЧНИ, ако не водят до това нашите да са на власт. Референдумите са незаконни, а превратите са съвсем в реда на нещата. Важно е, кому са изгодни. Рецидивистът Янукович и бандата му регионери трябва да бъдат съдени за национално предателство и грабежи. С конфискация на цялото им имущество. И преразпределянето му на правилните хора. Такива вече назначихме за губернатори на някои окръзи. Всички са равни, но някои са по-равни от другите. Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори – защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори. Имам една мечта… Да победим руската мечка, да унищожим империята на злото. Да, ще подпишем договор с Русия, че когато Украйна попадне в нашия обхват, няма да разполагаме войници, техника и радари... и после ще ги поставим, защото така искаме и можем. Нали направихме това в другите им бивши сателити? Сега те са наши сателити и всичко е демократично, защото техните некорумпирани правителства в които собствените им народи не вярват, гласуват в парламентите си, това което ние искаме. Нека възнесем нашите молитви за спасение на тези, които живеят в мрака на тоталитаризма, да се помолим те да открият радостта от познаването на свободата. Жребият е хвърлен! Шоуто трябва да продължи!

#12 abductor 11.03.2014 в 12:59:05

Браво на Шрайха! Това обобщава напълно становищата на изявените форумни ус-педерасти, начело с Оная и Свинята

#13 Оня Дето Го Трият 11.03.2014 в 13:16:59

Как да не преклониш глава към изявеното плямпало Шрайха, щом го подкрепят независимите Павур и Абдуктор. То просто няма начин да не е светата истина в думите му Дреме ти в съседната статия Хендри Кисинджър какво казва - ние си вярваме на Павур и Шрайха-мрайха

#14 tougherty 11.03.2014 в 14:12:46

Дреме ти в съседната статия Хендри Кисинджър какво казва - ние си вярваме на Павур и Шрайха-мрайха Ние си вярваме на главата, а не на това, което някой (бил той Кисинджър, Бжежински или Лавров) ни казва. В противен случай щяхме да си вярваме, че в Ирак имало оръжия за масово унищожение, а подслушването на телефона на Меркел е просто за защита от тероризъм. Лошото на големите политици е, че не просто казват едно, а вършат друго поради съвсем различни от обявените подбуди, а и действат напълно неочаквано и с голям замах. Но те затова са големи политици и ръководят световни сили. Ако геостратегическите им цели и пътищата за постигането им бяха всеобщо достояние, то вместо тях можеха да управляват пожарникари и вифаджии.

#15 Оня Дето Го Трият 11.03.2014 в 14:46:41

В Ирак оръжия за масово унищожаване дали са открити не знам, но при всички случай са използвани много преди да си помислят американци да нахлуват там. На вътрешния министър на Саддам прякора му беше "Химическия Али", разрови се и открии защо. Със сигурност не е щото е бил отличник по химия като малък. За едни десетки хиляди жертви обгазени иде реч. Ама кво ти пука, нали жертви почваме да броим само откакто влязат САЩ, преди това ония кучета ги яли.....(и газ ги душил)

#16 Шрайка 11.03.2014 в 15:38:33

Преди някой да твърди нещо, хубаво е да прочете различни източници и тогава да повтаря думи чути по "талавизоро", единствения достоверен източник на информация според някои. Например да погледне броя на жертвите след нападението над Ирак - https://www.iraqbodycount.org/ и да го сравни с обвиненията към него за жертвите от неговия режим http://www.bghelsinki.org/bg/publikacii/obektiv/boiko-boev/2006-11/zasho-pravozashitnicite-zashitavat-saddam-hyusein/ и то от източници, които трудно някой би обвинил в пристрастие към Садам. Иначе според други цифрите са по-големи: http://www.dnes.bg/blizak-iztok/2013/10/16/blizo-polovin-milion-sa-civilnite-jertvi-na-voinata-v-irak.202906 Препоръчвам да се прочете и някоя книжка, ето една на български: http://books.google.bg/books?id=BkO9ltIxF1UC&pg=PA7&lpg=PA7&dq=%D0%B6%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B2%D0%B8+%D1%81%D0%B0%D0%B4%D0%B4%D0%B0%D0%BC&source=bl&ots=-A30dHc5qT&sig=7S-NPFDVhQLvXWLiorzJ4DQmZyk&hl=bg&sa=X&ei=DwkfU6_WN6n_ygP_iYDgBg&ved=0CCgQ6AEwADgU#v=onepage&q=%D0%B6%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B2%D0%B8%20%D1%81%D0%B0%D0%B4%D0%B4%D0%B0%D0%BC&f=false и едва тогава да се плаче на чужд гроб. Ама какво ти пука, че жертвите след като влизат САЩ, са повече от преди това? Важното е, че вече в Ирак има демокрация, нали?!? Важното е да си намерим оправдание, а те иракчаните и преди това си умираха, така че няколко стотин хиляди повече who cares?

#17 tougherty 11.03.2014 в 16:06:28

Не знам дали са му викали Химическия Али или Али Баба, но фактите показват, че в Ирак за последно е използвано химическо оръжие във войната срещу Иран. Тъй като си от по-старото поколение, вероятно си спомняш кога е било това. Американците нахлуват в Ирак има-няма 20 години по-късно, а Саддам е изоставил програмата си за разработване на химически оръжия още преди първата война в залива и не е разполагал с такива след това. За справка - Уикипедия и колкото искаш други източници, които показват, че Джордж Буш пренебрегва (или както самият той се изразява "погрешно интерпретира") информацията от разузнаването и използва предполагаемите оръжия като casus belli. И да, жертви сред цивилните иракчани е имало и преди американската армия да превземе Ирак, но след това събитие броят им скача до стотици хиляди, а изтезанията на иракчани продължават и след това, само инквизиторите се сменят (може да погледнеш малко информация за Абу Гариб). В момента мога да ти изброя поне 10 други държави по света, в които се практикуват мъчения и масови убийства, но как пък никой не използва това като повод за военно нападение над тях. Изобщо нахлуването на американската армия в Ирак е нарушаване суверенитета на самостоятелна държава под измислен претекст. Сега се случва абсолютно същото нещо в Крим. Може би с една идея по-обосновано, защото в Крим живеят доста руснаци, а в Ирак американци е нямало, но все пак това също е акт на агресия към суверенна държава. Обаче виждаш ли в единия случай нападащата държава била агресор, а в другия - освободител и носител на демокрацията. Как да не им повярваш колко са различни. Ето, слушай Кисинджър! Само че приказките са си приказки, а фактите са си факти - големите световни сили като САЩ и Русия изливат трилиони долари в армия и въоръжение. И не го правят, за да си организират военни паради и да си чешат егото, а за да налагат волята и влиянието си по целия свят. Тъй като разполагат с достатъчно ядрено оръжие да се унищожат взаимно, те никога няма да влязат в открит военен конфликт помежду си, но тежко и горко на държавите, които се превърнат в конфликтна точка на интересите им. Именно интересите са водещи за тях и те са готови да ги защитават с оръжие. А ти си прекалено възрастен, за да вярваш, че едните са добрите, а другите са лошите. Още повече след като си станал свидетел на това колко бързо могат да се обърнат нещата.

#18 Оня Дето Го Трият 11.03.2014 в 20:13:36

Ако иракчаните много са си харесвали Саддам щяха да застанат мощно на странатана Саддам, когато Америка нахлу там Ако афганистанците им беше много хубаво при талибаните щяха да се втурнат мощно да ги защитят, когато Америка нахлу там. Ако косоварите им беше много гот от Милошевич щяха да скочат на негова страна срещу Америка, когато тя влезе там. Защо никой от тия не се вдигна срещу чуждия агресор, а първо чакаха да ги избави от собственич, който ги тормозеше.......и чак после се сетиха, че имало чужд на тяхна земя? Защо?

#19 Шрайка 11.03.2014 в 20:54:21

Не ми харесват комунистите, не ми харесва келемето Станишев, не ми харесват старите хиени Р.Петков и Първанов. Не ми харесва Бойко, не ми харесва Цв.Цв., не ми харесва Десислава Атанасова. Не ми харесват Доган, Бареков или Волен. Но ако дойдат я руснаци, я турци, я американци и ми натикат когото и да било вместо тях, няма да съм съгласен. Не искам никой да ми налага кого да харесвам и кого не. А дали ще скоча с нож да се бия срещу "миротворни" самолети и танкове? Едва ли. Нито съм толкова смел, нито толкова глупав. И утре някой ще ме попита: "-Добре ли ти беше при...? - Не. - Ами щом не скачаш срещу чуждия агресор, значи си съгласен с него, и можем да приемем, че той е постъпил правилно". Е да, ама не!

Новините

Най-четените