Какво мислите за новия ретро Лъвов мост?

Емблематичното кръстовище на Лъвов мост грейна с историческия чар на миналия век.

Мащабната реконструкция, включваща изграждане на тунел за подземно преминаване на автомобилите по бул. „Сливница", пешеходна зона, ретро осветление и озеленяване, приключи за осем месеца.

Обектът ще бъде завършен изцяло до края на седмицата, като остават дребни довършителни работи, както и полагане на износващия пласт на северното платно.

Площадът на Лъвов мост има формата на кръг, като там минават пешеходци и трамвай. Проектът беше критикуван заради липсата на велоалеи, като точно там свършва велоалеята от кв. „Надежда". Другата основна критика бе заради изнасянето на наземното движение в кръгово кръстовище, регулирано със светофари.

Изпълнението на проекта се усложни заради изграждането на нова инфраструктура и подмяна на стар водопровод. Междувременно археолозите намериха антични монети, но искането им обектът им да бъде замразен, за да има разкопки, така и не беше изпълнено. Монетите бяха предадени в хранилищата на Музея за история на София.

Столична община се похвали, че на новия площад са изложени археологически находки, намерени при строителството. Възстановена е оригиналната осветителна система с канделабри и ковани декоративни елементи.

Консервирани и реставрирани са фигурите на четирите лъва, които символизират революционерите на България.

#1 Vaya 30.10.2014 в 23:22:44

Вие сериозно ли? В анкетата няма нито един положителен отговор като изключим "Преминаването е по-лесно"?!?!?!

#3 aaa 31.10.2014 в 09:21:09

Защо пак с негативизъм?!? Кое пак не ви харесва, защо пак да се плюе...ей така, за плюенето??? Защо няма отговор „Да, харесва ми"?????? Бедни, вечно недоволни душици...

#4 Deus 31.10.2014 в 10:21:24

Като изпълнение е красиво- безспорно. Функционално е пълен идиотизъм. Сливница стеснена от 4 на два платна, кръгово движение със светофар и за капак там някъде трамвай. На кръговото ще се образуват качествени задръствания заради светофара. Може би трябваше да се измисли по-логично, но както казах красиво е. Целият район придоби друг вид.

Новините

Най-четените