Най-добрите филми, които Академията не номинира, но вие трябва да гледате

Всеки може да се криви в подкаст и се сещаме за поне 50 души, които ще говорят по-добре от тях за оскарите... но ние никога не бихме избрали други!

Защото те са Зузи Аспарухова, Влади Апостолов, Драго Симеонов и Павел Симеонов-Пачето и отново е време за подкаста на Webcafe.bg за кино "Тихо, филмът започва". Темите този път са 2 в 1 - като два "Оскар"-а в ръцете на един "Паразит".

Четиримата ни подкаст герои ще раздадат своите награди "Златни Зузи" за най-добър филм.

С други думи, ще ви препоръчат няколко заглавия от миналата година, които са им направили добро впечатление, но не са намерили място сред номинациите на тазгодишните награди на Академията.

В този списък попадат филми като Uncut Gems, "Фарът" (The Lighthouse), Midsommar, The Peanut Butter Falcon, Honey Boy, "Случаят "Ричърд Джуъл" и "Портрет на момиче в пламъци". Все качествени кинопредложения, някои от които може да са останали извън вашето полезрение. Както ще разберете от подкаста, има защо да ги изгледате.

Естествено, няма как да се мине и без обсъждане на 92-ите награди "Оскар" - правилните решения и по-спорните такива.

Драго обяснява как точно се раздават оскарите - каква е системата за номиниране и избор на победителите. Ще разберете как се гласува за "Най-добър филм" и защо там са възможно големи изкривявания в крайния резултат. Зузи разкрива и кой филм от номинираните е "като оргазъм" за нея и защо съжалява, че той не е спечелил отличието.

Пачето - като любител на корейското кино - посочва връзката на режисьора на "Паразит" с Холивуд и на какво се дължи избора на точно този южнокорейски филм, а Влади ще ви представи интересна гледна точка за това как всъщност чуждестранните филми са ощетени от големия триумф на "Паразит".

И още:

  • Кои филми са били "греховни удоволствия" (guilty pleasures) за четиримата участници в подкаста през 2019 г.;
  • Колко от решенията на тези оскари бяха политически;
  • Кои актьори трябваше да намерят място сред номинираните и кои трябваше да отпаднат;
  • Може ли да се очаква "корейска вълна" в Холивуд.

Всичко това и още ще чуете в новия брой на подкаста "Тихо, филмът започва":

Aко подкастът ви харесва и искате да слушате отново - ще се радваме и да се абонирате за нас в:

И не забравяйте да ни препоръчате на обичащи киното свои приятели!

Новините

Най-четените