МВР проверява договора на "Гранична полиция" и "Еделвайс 0707"

По разпореждане на ръководството в МВР започва обстойна проверка и преглед на процедурата по сключения договор за възлагане на обществена поръчка на фирма "Еделвайс 0707".

Първи алармираха за сключения скандален договор между "Гранична полиция" и фирмата от "Дарик" - Бургас. Оказа се, че с подписа лично на директора на ГД "Гранична полиция" - главен комисар Антонио Ангелов, на 8 август 2016-та, фирма "Еделвайс 0707" печели обществена поръчка за договор за наем на автобус за превоз на мигранти на стойност 195 580 лева без ДДС и срок за изпълнение една година.

Но, според публикацията, докато е траела процедурата по обществената поръчка, Григор Григоров, тогава управител на "Еделвайс 0707" е задържан за превозването на 65 чуждестранни граждани без документи в района на Резово. Той е поставен под домашен арест, след което е прехвърлил фирмата на баща си, когато и същата фирма печели обществената поръчка на "Гранична полиция".

Но превозното средство, с което е кандидатствал, все още се намира на паркинга на полицията в Царево, защото има обезпечителна мярка за ползването му, наложена от съда.

 

Новините

Най-четените