Борисов: Путин даде знак, че ни обича

Премиерът Бойко Борисов видя знак за "обич" от страна на руското държавно ръководство спрямо България в поставянето на снимка на Путин с българска овчарка в календар за 2016 г.

"Там (в Русия) не правят нищо случайно, те разбраха, че България е по-прогнозируема от други държави", каза Борисов.

Той обяви, че няма разваляне на отношенията между двете страни заради кризата с доставките на природен газ на "Овергаз".

"Напротив, те (руснаците) са много стриктни в момента, защото истински се надяват да дойдат две тръби от Русия в газовия хъб "Балкан", заяви премиерът.

Той обвини "фирмите на Орешарски" в консорциума за строителство на "Южен поток" за провала на проекта и за пореден път повтори, че ако кабинетът му бе останал на власт, газопроводът вече щеше да се строи по европейски правила.

Борисов излезе с гневен коментар по адрес на поведението на ръководството на "Овергаз" и намеците за опит за кражба на частна фирма през държавата.

"Това са брутални и нечестни коментари. Дружеството, което има огромен шанс да печели добри пари, дистрибутирайки газ по мрежите, в 18:30 на 31 декември каза, че не може да го направи", каза Бойко Борисов.

Той намекна, че кризата около "Овергаз" била опит за предизвикване на социално недоволство по примера на зимните протести през 2012-2013 г.

"Докато се усетим, можеше да излязат 200 хиляди на улицата и да кажат "измряха децата от студ. А ако бяха минали на ток, щяха да ми сринат цялата енергийна система", обяви Борисов.

По думите му - със Сашо Дончев са "в много нормални, дори повече от колегиални отношения".

Борисов излезе в защита на Ахмед Доган, като обвини като "измислени" твърденията, че почетният председател на ДПС е подвластен на Русия.

"С него работихме доста време и нищо лошо не мога да кажа в комуникацията с него", коментира министър-председателят.

Той отказа да отговори на въпроса дали би посъветвал Доган да се върне в политиката, като заяви, че "няма нищо по-лошо от непоисканото добро".

Бойко Борисов обяви и плановете си за президентските избори, като заяви, че неговата собствена кандидатура не стои на дневен ред в момента, тъй като бил дал дума на лидерите на Реформаторския блок да "изкара четиригодишен мандат".

Той обаче даде да се разбере, че ако кабинетът загуби подкрепата си в Народното събрание, ще преосмисли решението си.

#1 TheRock 04.01.2016 в 09:45:32

Единствено не е ясно кога е вербуван Борисов от руските служби.

#2 TheRock 04.01.2016 в 09:56:41

Всичко помним ! "Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата". Това е заявил лидерът на ДПС Ахмед Доган на 18 юни 2009 г. по време на предизборна среща в село Кочан, община Сатовча. “Как депутат ще реши проблема за проектите и тяхното инвестиране? Не е възможно! Властта е в моите ръце! Това искам да разберете", казва Доган, след което следва бурно ръкопляскане. Лидерът на ДПС обяснява още, че депутатите нямат реална власт. "Тяхната власт е законодателна, те създават закони. И трябва да си много актуален, да имаш съвсем други позиции, позиционирани да речем чрез министри и други неформални контакти, за да може един депутат да се превърне в инструмент на властта, за да ви решава конкретните проблеми. Как депутатът ще реши проблема за проектите и тяхното инвестиране. Не е възможно! Властта е в моите ръце! Това искам да ви кажа!", посочва Доган." И сега на въпроса. Колко порции ти раздаде Доган??????

#3 TheRock 04.01.2016 в 10:13:24

Чрез новопокръстения агент „Патриот“ Кремъл бие Местан, за да се сеща Борисов http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/63575-chrez-novopokrasteniya-agent-patriot-kremal-bie-mestan-za-da-se-sesta-borisov.html ======== Невероятен анализ обясняващ горното изявление на Борисов!

#4 Nikkor 04.01.2016 в 12:34:18

Аве Чаве, ти сам си говориш. Не схващаш ли?

#5 Rodrigo Diaz de Vivar 04.01.2016 в 12:59:33

Тихо, тихо, не го насъсквай...

#7 TheRock 04.01.2016 в 13:25:01

Три жалки лузърчета сте вие отрепчици нещастни! Но пък Путин ви обича и това ви стига, че и хартисва!

#8 pepe 04.01.2016 в 16:16:52

Някой обичат агнешко, други телешко, трети пък свинско... Путин "обичал" нас. А Бойко звучи като онази крава от "Ресторанта на края на света".

#9 deowin 04.01.2016 в 19:32:03

>Путин даде знак, че ни обича Предполагам му е пратил туба вазелин за новогодишен подарък. Но, да, израз на вид любов е. Възрадвайте ся, българи!

#10 Афич 05.01.2016 в 05:48:16

Този ББ съвсем е изтрещял. Затова че Путин се е снимал с кучето, което му подари, ББ извади заключението че онзи ни обичал. Преди това Путин ни поздрави с "братя българи"! За мен като българин ми е обидно да бъда "брат" с Путин. Не му искам "нито меда, нито жилото", както е казал един виден български общественик след Освобождението.

Новините

Най-четените