Гласуването на Истанбулската конвенция се отлага

Гласуването на Истанбулската конвенция в Народното събрание ще бъде отложена с "няколко седмици или няколко месеца", обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов в бТВ.

Той посочи, че идеята за отлагане на вота се споделя и от премиера Бойко Борисов, с когото е разговарял в сряда по казуса. Президентът Румен Радев също коментира, че "не е сега моментът да ратифицираме Истанбулската конвенция".

"Конвенцията ще бъде отложена с няколко седмици или няколко месеца, докато този дебат в обществото спре", каза Каракачанов.

В сряда три комисии в Народното събрание разгледаха документа, като само Комисията по външна политика гласува "за" ратификацията. Правната комисия реши да отложи обсъжданията по настояване на БСП, а Комисията за децата, младежта и спорта гласува "против" с гласа на Георги Марков (ГЕРБ).

По думите му, покрай конвенцията се "пробутва по доста непочтен начин" нова идеология, която "прави опит да замени биологичната роля на пола".

"В тази конвенция леко по терлици, през задния двор, се прави опит да се подмени биологичното понятие "пол" с понятието "социален пол". Социален пол няма, има биологичен пол", каза още Каракачанов.

Той се обяви против идеята на председателя на БСП Корнелия Нинова за свикване на референдум по въпросите на Истанбулската конвенция.

"Има държави, които признават, че има 32 пола. Къде са тези 32 пола? Докато ние в Европа се занимаваме с подобни глупости, радикалният ислям иска да ни унищожи", посочи той.

Същевременно стана ясно, че от ГЕРБ имат намерение да организират допълнителен дебат за Истанбулската конвенция. Идеята е той да се проведе в идните седмици и да включва представители на академичната общност, неправителствени организации и експерти.

Това каза днес председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той изрази мнение, че "обществото много сериозно е подведено за всичко, свързано с Истанблуската конвенция". Цветанов посочи, че е нужно повече запознаване и информиране на обществеността за целите на конвенцията.

"Не знам дали има днес човек в България, който да не иска да защитим жените и децата от домашното насилие", допълни Цветанов.

#1 Гризли 25.01.2018 в 11:43:24

""Не знам дали има днес човек в България, който да не иска да защитим жените и децата от домашното насилие", допълни Цветанов." Ами защитете ги! Нали това ви е работата - да борите престъпността! Даже в закона е записано, че домашното насилие е престъпление. А-а, забравих - вие вече преборихте престъпността... Само дето хората някак си не разбраха... За какво ви е тогава тази Истанбулска конвенция? Тя с какво ще помогне за решаване на проблема, след като вие, като управляващи, нищо не можете да направите по въпроса?

#2 Шамито 25.01.2018 в 13:52:21

Отлагането е чалъм от курвенската демокрация.Типичен пример за слагачество на управляващите.Слушкам и папкам.

#3 dedo adji 25.01.2018 в 14:49:09

Шами, тая курвенска демокрация ти е като краставицата на Мирча Кришан. Ми научи и някои други думички, бе. Например, дърто кукуригу. Тия, дето слушкат и папкат опитаха да прокарат ратификацията на перверзната конвенция тихомълком, между другото, за да могат да козируват и отрапортуват изпълнението на поредната директива. Спряха ги точно остатъците от демокрация, курвенска или не. Против НАТО гласуваха само четирима. Сега не са сигурни дали ще съберат 50%. Отлагането работи и в двете посоки. Послушковците ще имат време да вербуват още себеподобни и здравите сили ще имат време да привлекат още съпротивляващи се. И показва на Европа, че не са само патриотите, които не се хващат на сладките й и медени приказки.

#4 follow_the_cash_flow 25.01.2018 в 16:59:15

Цитат: "В началото беше алчността. Безмерната алчност за власт и богатства на хищния глобален капитал, на един недосегаем олигархат, комуто всичко пречи. Пречи на неговия планетарен грабеж. Пречат държавите – с техния суверенитет, закони, интереси, история. И ги обяви за територии, предназначени за завладяване, разпарчетосване, опустошение и обезлюдяване. И ги подмени с диктата на мултинационалните компании – безгранични и безконтролни, наддържавни и антидържавни. Пречат нациите – с тяхната колективна памет, с техните олтари и жертви, с техните нахални претенции и блянове за някакво бъдеще. И ги обяви за въобразени и въображаеми общности, снабди ги с фалшива памет и фалшива идентичност. Пречи човекът. За олигархата човекът не съществува, а ако случайно съществува, трябва да бъде изтребван с ГМО-боклуци и тровен с измамни каузи. За благото на глобализма човекът трябва да бъде преформатиран и препрограмиран, като да е компютър. След постистината дойде ред на постчовека. Но щом постистината е другото име на лъжата, какво е другото име на постчовека? И ето, роди се „новият“ човек: Без държава, без нация, без памет, без история, без корени, без индивидуалност, без самоличност, без нравственост, без Вяра, без Бог. Безполов, надполов, свръхполов. Разчовечен, хуманоид, post-human. Мутант. Едно същество, създадено не по Божий образ и подобие, а поради свой каприз или чужд интерес. То не знае какво е, но си мисли и си вярва, и му внушават, че е свръхчовек. Но е никой. Никакъв. Най-лесно се управлява този, който е никакъв. Можеш да го превърнеш във всякакъв. Да го моделираш, премоделираш и модифицираш, да го превърнеш в поредния ГМО-продукт. Това е скритият смисъл и крайната цел на истанбулското упражнение. Дехуманизация. Деструкция на човешката личност. На човешкото общество. За да не пречи. Който не го разбира, нищо не разбира." --- http://svobodnoslovo.eu/%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B1%D1%83%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B0/ --- Не съм фен на Велислава Дърева, нито на БСП. Но текста е силен и истински. Прозира в същността на нещата.

#5 Шамито 27.01.2018 в 13:45:24

Дедо.Благодаря Ти за сравнението с Мирча Кришан и краставицата.Видя го в мен но не го видя в мантрата европейски ценности.Ами така е като гледаш с едно око.Без обида.

#6 sim4o 27.01.2018 в 15:06:41

Четете и споделяйте! ПРАВА НА ДЖЕНДЪР ПРОПОВЕДНИЦИТЕ ЦИТАТ ОТ КОНВЕНЦИЯТА "Членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, се ползват от следните привилегии и имунитети по време на изпълнение на функциите си във връзка с подготовката и провеждането на посещенията в страните,при последващите действия и по време на пътуването във връзка с тези функции: а)Имунитет от личен арест или задържане под стража и от конфискуване на личния им багаж, и имунитет от всякакъв вид правни действия във връзка с техни устни или писмени изказвания и всякакви действия, извършени от тях в служебно качество; б)Освобождаване от всякакви ограничения на свободното им движение при излизане от и влизане в страната им на местопребиваване, както и влизане в и излизане от страната, в която изпълняват функциите си, и от регистрация като чужденци в страната, която посещават или през която преминават при изпълнение на функциите си. Тоест! Могат да влизат в детските градини и училища както и колкото искат! А това видяхте ли?!...Улеснения за митнически и валутен контрол?! 3) По време на пътуванията, предприети при изпълнение на функциите им, членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, получават същите улеснения по отношение на митническия и валутния контрол като представителите на чуждестранни правителства на временна официална мисия. 4) Документите във връзка с оценката на изпълнението на Конвенцията, осъществявана от членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, са неприкосновени, доколкото засягат дейността на GREVIO. Не се допуска спиране или цензуриране на официалната кореспонденция на GREVIO или на официалните съобщения на членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните. 5) За да се осигури на членовете на GREVIO и на другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, пълна свобода на словото и пълна независимост при изпълнението на задачите им, имунитетът от правни действия във връзка с техни устни или писмени изказвания и с всички техни действия в изпълнение на задачите им трябва да продължи да бъде предоставян дори и след приключването на мандата им за изпълнение на тези задачи." Бойко, полудя ли?!

#7 sim4o 27.01.2018 в 15:08:21

1.ПЕС и Станишев са ЗА КОНВЕНЦИЯТА..! 2.В България, първо ВМРО изказа мнение против .. БСП се присъединиха ..

#8 dedo adji 27.01.2018 в 17:58:34

ВНИМАНИЕ Истанбулската мерзост е отложена, но не е изтеглена от негодното събрание, заявява министърката на кривосъдието. И макар, че образователният министър е гласувал против ратификацията, с одобрението на МОН от 5 години някаква джендър агенция провежда анкети в училищата, а директорите си затварят очите, защото е спуснато от министерството. Хора, които имате деца ученици, проверете кой и какви въпроси задава на децата ви. Няма кой друг да се погрижи за децата ви. Никой директор няма да си изяде хляба.

#9 sim4o 28.01.2018 в 20:29:55

"В Истанбулската конвенция става въпрос за насилие над жени и деца. Популистите грешно подведоха обществото". Това заяви късно снощи премиерът Бойко Борисов в Давос, коментирайки тежките дебати, които се водят в българското общество по повод спорния документ на Съвета на Европа. Вчера председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов също отсече, че "явно обществото е много сериозно подведено за всичко, свързано с Истанбулската конвенция". Да видим кои са "виновниците" за това подвеждане. Ето списъкът на църковни дейци, академици, министри, политици и общественици, които с позицията си против Истанбулската конвенция "явно са подвели обществото": Българският патриарх Неофит и Светият Синод на Българската Православна Църква Българската католическа църква Обединените евангелски църкви в България Богословският факултет Главният мюфтия Мустафа Хаджи и Главното мюфтийство в България Национално движение „БГ ПАТРИОТ“ Боян Ангелов и Съюзът на българските писатели, в който членуват 720 български писатели Румен Радев, президент, избран с гласовете на 2 милиона души Маргарита Попова, вицепрезидент, избрана с гласовете на 1 800 000 души адв. Владимир Шейтанов, специалист по международно право, защитавал българските медици в Либия д-р Таня Андреева, гинеколог, бивш министър на здравопазването арх. Христо Генчев, управител на най-голямото проектантско бюро в Европа, проектирал разширението на Британския музей, Олимпийското село в Лондон, музея на БМВ в Мюнхен, международния изложбен център в Абу Даби, библиотеката на Виенския университет акад. Антон Дончев, писател автор на най-четения български роман "Време разделно" и още 8 исторически романа, носител на орден „Стара планина“ I-ва степен и на националната награда„Св. Паисий Хилендарски“ акад. Константин Косев, историк, автор на 8 монографии, 15 студии , десетки научни статии и на още над 10 мащабни труда за българската и европейската история акад. Георги Марков, историк, автор на най-четените изследователски книги за Първата и Втората световна война акад. Стефан Воденичаров, бивш председател на БАН, носител на орден „Стара планина“ I-ва степен, вписан в Златната книга на изобретателите на Патентното ведомство, бивш министър на образованието акад. Благовест Сендов, бивш ректор на СУ "Свети Климент Охридски", бивш председател на БАН, бивш председател на Народното събрание, учен от световна величина, автор на над 200 научни публикации в областта на теорията на апроксимациите, компютърните науки, математическото моделиране в биологията, компютърната геометрия и др., автор на 7 монографии и над 30 учебника. акад. Васил Сгурев, носител на орден „Стара планина” II-ра степен, автор над 350 научни публикации, 8 монографии, 30 патента и изобретения с вписване в „Златната книга” на Българското патентно ведомство. акад. Людмил Стайков, режисьор, носител на златен медал за филма "Обич", носител на ордена "Академичните палми" на Република Франция; режисьор на над 15 успешни продукции акад. Васил Гюзелев, автор на повече от 50 книги и над 240 студии и статии, носител на международна „Хердерова награда“ акад. Дамян Дамянов, носител на орден „Стара планина“ – I степен; автор и съавтор на над 30 учебника и научни монографии и над 250 публикации в български и чуждестранни списания, автор е на 2 изобретения, 1 полезен модел и 14 рационализации Иван Гранитски, издател, автор на над 25 книги поезия, критика и публицистика Проф. Валери Стафанов, автор на над 25 монографии, учебници и белетристични текстове. Александър Урумов, писател, публицист, автор на над 10 прозаични текста. проф. Огнян Герджиков, бивш председател на Народното събрание, бивш служебен министър-председател, председател на Правния съвет към Народното събрание Валери Симеонов, вицепремиер в кабинета "Борисов 3", избран с гласовете на депутатите от ГЕРБ в 44-ото НС Красимир Каракачанов, вицепремиер в правителството "Борисов-3", избран с гласовете на депутатите от ГЕРБ в 44-ото НС Георги Марков, бивш конституционен съдия, сега депутат от ГЕРБ, пламенен оратор, който взривява със словата си партийните форуми на ГЕРБ в зала "Арена Армеец", както и където и да се появи в страната Вежди Рашидов, депутат от ПГ на ГЕРБ, два пъти министър в правителствата на Бойко Борисов Емил Караниколов, министър на икономиката в правителството "Борисов-3", избран с гласовете на депутатите от ГЕРБ в 44-ото НС Красимир Вълчев, министър на образованието и науката в правителството "Борисов-3", избран с гласовете на депутатите от ГЕРБ в 44-ото НС Нено Димов, министър на околната среда и водите в правителството "Борисов -3", избран с гласовете на на депутатите от ГЕРБ в 44-ото НС Кирил Ананиев, министър на здравеопазването в правителството "Борисов-3", избран с гласовете на депутатите от ГЕРБ в 44-ото НС Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в правителството "Борисов-3", избран с гласовете на на депутатите от ГЕРБ в 44-ото НС Владислав Горанов, два пъти министър на финансите, избран с гласовете на депутатите от ГЕРБ в 44-ото НС Корнелия Нинова, лидер на БСП Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ на „БСП за България” Атанас Зафиров, член на ИБ на НС на БСП Евгений Бакърджиев, бивш вицепремиер, бивш легендарен водач на СДС, сега председател на БДС ”Радикали” Емил Кошлуков, основател на СДС, легендарен студентски водач, повел шествието на 14.ХII.1989 г., свалило чл.1 от тоталитарната Конституция на България проф. Иво Христов, депутат от БСП, социолог, преподавател Волен Сидеров, лидер на Партия „Атака”, коалиционен партньор на ГЕРБ Валери Жаблянов, депутат от БСП, зам-председател на парламента Тома Томов, депутат от БСП, журналист, международник, анализатор, Емил Димитров-Ревизоро, депутат от „Обединени патриоти“, коалиционен партньор на ГЕРБ д-р Калин Поповски, депутатът от „Обединени патриоти“, коалиционен парт

Новините

Най-четените