Каракачанов не се отказва от казармата

Новоизбраният вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов не се е отказа от идеята си за връщане на задължителната казарма, въпреки че предложението не беше прието в програмата за управление на кабинета "Борисов 3".

"Ще настоявам в програмата да се запише и проучването на опция за връщане на наборната военна служба. Казвам ясно, че съм привърженик на това и ще работя за това", обяви той пред журналисти в деня на полагане на клетва като министър.

Той призна, че колегите му от по-големия коалиционен партньор ГЕРБ "са на малко по-различно мнение" по темата за казармата, но се надява, че ще настъпи преосмисляне, тъй като "в редица европейски държави започва да се говори за наборна военна служба".

"Когато говорим за сигурността на държавата и за българската армия съм ясен и категоричен, че ще се постарая да не допусна абсолютно никаква корупционна практика", каза още Каракачанов.

#1 Уточнител 04.05.2017 в 19:02:07

Русски агент отвсекъде (КДС/КГБ шпионин), генерично произхождащ от Корпуса на убийците и българопродавците (АБпФК), крадец (открадна абревиатурата и имотите на ВМРО)и измамник (лъже наивните тъпаци, че бил "патриот").

#4 TheRock 04.05.2017 в 20:53:53

Парцал нещастен!!! Ако стане Ванчето, парче по парче ще го реже!

#5 dedo adji 04.05.2017 в 23:44:36

В неутралната, миролюбива Швейцария, която никой не иска да напада, всеки гражданин е войник, и си държи в къщи оръжието, обмундировката и листче с мобилизационно разписание. Затова никой не иска да я напада, и Хитлер се е въздържал. В България докъм 60-те беше срамотно някой младеж да не е служил войник, в някои села не ги искаха за женитба. Не ме мислете за милитарист мразил съм казармата и в червата. Но е нужно някакво приобщаване на народа към отбраната на страната. С наборна армия едва ли ще стане, няма нито средства, нито съзнание. Трябва да се търси нов начин. В модела на някои САЩ, освен наемната армия има и гражданска защита, по-осведомените да уточнят името, в която цивилни преминават през военно обучение и поемат задължения.

Новините

Най-четените