Джамбазки защитава смъртното наказание и химическата кастрация на педофили

Предлагаме химическата кастрация като форма на наказание. Извършителите на такива деяния, като убийството в Сотиря, трябва да минат медицински мерки, която ще ги направят безопасни за обществото. Това заяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки пред Нова телевизия.

Там той защити идеята на ВМРО за химическа кастрация на педофили и изнасилвачи.

"Има огромно разделение по темата за химическата кастрация. Не е въпрос за отмъщение, а за справедливост. Виждаме, че подобни деяния се извършват в обществото ни, а ние от ВМРО не искаме такива хора да се разхождат свободно", коментира още той и допълни, че това не означава отпадане на доживотния затвор, тъй като такива престъпления заслужават доживотно наказание.

Джамбазки се обяви категорично и за връщането на смъртното наказание, но според него обществото още не е готово за по-тежкото наказание.

"За мен е важно този човек да не бъде на улицата никога повече", допълни той, изтъквайки че съкратеното съдебно следствие трябва да отпадне.

"Този вид престъпления са от най-зловещите прояви. Разбираем е стремежът на политиците, тези хора да са поставяни в положение повече да не извършват зло. Идеята за химическа кастрация обаче звучи сталински", допълни по темата сексологът доц. д-р Румен Бостанджиев.

"Нещата са сложни. Въпросът е не кого ще убием и кастрираме, а да се мисли за бъдещето. След ден-два ще се появи друг убиец. Да се мисли за превенция. Има доказани методи за ограничаване на рецидивите. Трябва да се работи с тези хора докато са в затвора", заяви д-р Бостанджиев.

“Химическата кастрация няма да постигне желания ефект, защото с убиване на нагона не се спира престъпната мисъл. В държавите в ЕС кастрацията е доброволна”, добави по темата адвокат Ивета Анадолска.

#1 Онуфрий 24.08.2019 в 11:01:04

Джамбазки много добре знае, че едно от условията за членство в ЕС е в страната да няма смъртно наказание, но нали идват избори...

#2 dedo adji 24.08.2019 в 13:47:31

...нали идват избори... Джамбазки не участва в тия избори. Но нали трябва да се оплюе патриот, напомнянето за избори е достатъчно за баламите. А Джамбазки е прав. И е време това да се чуе и в европарламента. досега само старият льо Пен защитаваше тая идея, не помня стигна ли до Брюксел. Ако се направи общоевропейски референдум за смъртното наказание, сигурен съм, че ще спечели ЗА. това го казваше някакъв мастит социолог, като доказателство за незрелостта на народа. Признава му се зрелост само да избира некадърни и корумпирани политици. Убитият убиец повече не убива. Това е единствената гаранция да няма рецидиви. Ако остане на доктора и адвокатката, ще направят доброволно и лежането в затвора. То и сега 1/3 от срока се съкращава единствено по кефа на осъдения. Чудя се защо евро толерастите още не са почнали кампания за сваляне на решетките на лъвовете и тигрите в зоопарка. Хуманно ли е такова отношение към тях?

#3 Онуфрий 25.08.2019 в 10:19:44

Джамбазки не участва в тия избори. Но нали трябва да се оплюе патриот, напомнянето за избори е достатъчно за баламите. ============================================ Той като евродепутат не участва, но като най-разпознаваемото лице на МВРО и да не иска пак участва на страната на своята партия, така че това не беше оплюване, а просто констатация. Това е така, защото както вече казах той много добре знае, че в ЕС не може да има смъртно наказание и това няма как да бъде променено.

#4 pixie 25.08.2019 в 13:46:42

Защо коментара на Бичкията го няма? Беше много точен. И нямаше нищо нередно в него според условията ви.

#5 dedo adji 25.08.2019 в 15:50:03

...просто констатация... Абсолютно не свързана с обсъждания проблем. Който е проблем не на Джамбазки и ВМРО, а на всички. И той и всеки гражданин има право да повдигне въпроса и да започне кампания за решаването му. Повтарям, един референдум би дал твърдо ЗА. Глас народен, глас Божи. Ти би ли имала нещо против да се обесят Доган, Иван Костов, Р.Овч., за начало? За Сидеров съм сигурен, че ще гласуваш с 2 ръце. Защо отхвърляте челния опит на Големия брат?! Замитането под килима не е решило нито един проблем. И смъртното наказание рано или късно ще се върне. Въпросът е дали ще го върне Европейският Съюз или Обединените европейски емирства.

#6 Kenny McCоrmick 25.08.2019 в 16:48:09

Удивен съм колко хора не знаят какво е "химическа кастрация" и си я представят едва ли не като физическата. Химическа кастрация е един доста неточен термин, който далеч не означава кастрация. Това е присъда, при която осъденият трябва ежедневно да приема медикаменти, които седатират сексуалния му нагон. Тези медикаменти се приемат абсолютно доброволно, няма как някой да държи осъдения на един стол, докато му тъпчат хапчета/ бият инжекции. В момента, в който приемът спре, нагонът започва да се връща и може да бъде възстановен напълно. Та, питам аз, каква е изгодата на държавата да харчи много милиони (защото подобни медикаменти са скъпи)? То по-добре да го държат на лексотан, хем даже няма и да мърда много. И ще е по-евтино. Но, най-важното, това НЯМА КАК да стане без доброволното съгласие на подсъдимия, каквото и да е свършил. Поредното заиграване с хорските настроения и злоупотреба с термини и популизъм...

#7 Дракон с кисело зеле 25.08.2019 в 17:03:25

Джамбазки, разбира се, е идиот, обаче дори на него би трябвало да му е ясно, че смърт или перманентно осакатяване трудно ще се наложи като наказание за каквото и да е престъпление в Европейския съюз.

#9 dedo adji 25.08.2019 в 17:41:26

Чукчата показва обширни и дълбоки познания по психотропни вещества и психиатрия изобщо. Впечатлен съм и съм убеден, че химическата кастрация е нерентабилна и неефективна. Нещо повече, такава ще бъде и обикновената хирургическа кастрация. Тя няма да изчисти убийствените наклонности от болния мозък. Напротив, ще го озлоби и ще доведе до нови убийства, само без изнасилване. И, стига с тая доброволност. Доброволно ли плащате данъци, без да сте извършили нищо нередно? Dura lex, sed lex. Законът е закон, когато изпълнението му се налага ПРИНУДИТЕЛНО и неизпълнението се наказва също ПРИНУДИТЕЛНО. Дори лагерите на колата ви не се смазват доброволно, а има помпа за принудително мазане. Доброволното превъзпитание е много хубава идея, но работещата идея е хората с престъпни наклонности да бъдат лишени от възможността да ги упражняват. Методите са подробност.

#10 dedo adji 25.08.2019 в 17:46:10

Бичи, ама ти си бил по-ретрограден от мене, бе! Препоръчваш комунистически методи, после се чудиш защо те изтрили. Бромът в чая е много ефикасен, само дето почва да действа с 40-50г закъснение.

#12 Онуфрий 25.08.2019 в 22:34:07

Повтарям, един референдум би дал твърдо ЗА. = ================================= Един референдум дали да се плащат данъци също ще даде твърдо ЗА.

Новините

Най-четените