Ангелкова: Апартаментът е взет на Акт 14, парите за него са от родителите ми

Явно сме свидетели на поредните силни чувства на г-н Симеонов към мен. В случая става дума за имот, закупен от моите родители за 75 000 лева на груб строеж. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг пред Летище София.

По нейни думи в сделката не са оценени допълнителните разходи, които идват след закупуването на имота.

"Заплатени са 75 000 лева на груб строеж през 2008 година. Имотът е бил с Акт 14. В нотариалния акт пише, че има констативен протокол, че строежът е завършен от 2007 г. Всеки човек, който се занимава с недвижими имоти е наясно, че има риск дали този строеж ще бъде довършен", поясни Ангелкова.

Колкото до самия апартамент в "Овча купел", по думите й неговата площ е 116 квадратни метра, парите за него идват от родителите й. По-ниската цена на имота идва именно от факта, че по това време той е бил само с Акт 14 и след това за него са дадени още средства.

През телевизионните камери тя показа и нотариалния акт на имота.

"Имам и пазарна оценка, която утре ще ви предоставя. Юрист съм по образование, така че за всяка една сделка, която съм извършвала, преди нея съм възлагала пазарна оценка от лицензиран оценител. Всеки един имот е различен и има индивидуални характеристики. Пазарната оценка е 75 хил. лв., колкото съм платила. В декларацията е допусната техническа грешка, написана е данъчната оценка. Всички данъци са платени върху тези 75 000 лева. Всичко може да бъде доказано и нямам никакви притеснения", обясни Ангелкова.

Тя сравни случващото се с обвинения през миналата година, които не са разкрили закононарушения.

Ангелкова посочи, че все още не е разговаряла с премиера Бойко Борисов.

"Всичко, каквото разпореди господин Борисов, аз ще го направя. За мен е важно да си върша работата спрямо закона и това, което сме начертали като приоритети, да го следваме. И е много жалко без доказателства да се правят внушения", коментира още Ангелкова.

#1 puebloto 05.04.2019 в 01:02:55

#2 pixie 05.04.2019 в 08:42:09

Мда, държавата на невинните...

#3 Онуфрий 05.04.2019 в 10:51:37

Специално в нейния случай обясненията изглеждат най-достоверни, освен това е била извън политиката, така че не може да има и съмнения за корупция.

#10 VK 05.04.2019 в 20:24:13

Само за протокола, малък пример: ето колко струва днес, 2019, двустаен 78 кв., в Люлин, акт 14, без никакви изгледи да бъде завършен, поради фалит на строителя, обявен при ЧСИ на СЕДМА / ! / продан! http://sales.bcpea.org/bg/properties/item287143.html ___________________________________ Колко ? 34000 Евра за 78кв.м апартамент. Грубо 440 евро на квадрат. И то , според теб на 7-ми търг? И пак няма клиенти? Ма таа лакърдия с "пазарни цени" се разнася като мантра - такива били, онакива били.....И ако мога да попитам - Кой , аджеба ги определя тия пазарни цени? Народното събрание , Великата Православна Църквата и Господ , дадени са по конституция или е просто договор между двама? Пазарлък дет му викат. И ако ще гледаме сайтов и по тях да определяме "пазарни цени", що не поглеснем в ОЛХ за цени на коли 2-ра ръка - средно 1 лев.С каквито се снадбява целокупния народ, а малки изключения. Значи за всяка сума над кинта и пейсе да заковем продавача и купувача за пране на пари ??? Ми, нещо за 1 лев, го декларирал, като покупка за няколко хиляди. И попада под ударите на куп закони. Оставка...ама на кого??? Тази заигравки с "пазарните цени" на апартаменти , и то в порядъка на 2500-3500 евра, ще приседне на някой, ако не и на мнозина. Щото, като ви приравнят данъчната оценка спрямо пазарните цени и такса смет ще ви легне повече от 1000 лева. Ще ревете после, ама сега ревете против врага, громите го така да се каже...

#11 VK 05.04.2019 в 20:50:27

Мако, като прочетох другите ти коментари, направо съжалявам, че се опитах да твърдя нещо напреки на "партийната линия". Това, да спориш с трол, и да го убеждаваш коя е правата страна е изключително губене на време и нерви - трола побеждава , ако не с акъл, то с инат и простотия. Което и се случва - простотия....тъпи и неадекватни опити за отговори на конкретни въпроси и най-вече самовлюбеност, нарцисизъм, тъй да се каже, за простолюдието, другите му вика тепегьозлък.

#12 VK 05.04.2019 в 21:06:18

"Тази заигравки с "пазарните цени" на апартаменти , и то в порядъка на 2500-3500 евра, ще приседне на някой, ако не и на мнозина." Цитирам се, защото и в другата посока ще си хапят задника доста хора. Като се "назионализира" и въведе в експлоатация "пазарната оценка" на апартамент по няколко хиляди евра за метър обитаема площ, тия, дето са продавали под "пазарни цени" - Видин, Монтана, а и цяла България едва ли не, сега ще си изравнят "пазарните цени" - който продава, да се надява да му предложат добра цена. Ама ако ще купувате ...преместете се в Атина, там са 20-30 хиляди евра спокойно ще си купите апартамент( спред публикация в "Дневник") - кво толкова - в София и гараж няма да намерите на такива "пазарни цени"!

#13 VK 05.04.2019 в 22:28:47

Ако си купя сирене в "кауфланд", или некой друг магазин за 5-6 лева , то 'враг на народа" ли съм, или съм сключил изгодна сделка. п.п. или p.s. Пазарната цена на сирене според ценоразписа на "Кауфланд" , Лидл , Била, е средно 18 кинта за кило сирене. Тя реална ли е , аз ли съм тарикат , че намирам на 3 пъти под "пазарната? Трябва ли да помоля магазинерката в кварталната бакалия да ми таксува сиренето 3 пъти по-скъпо? И ако се съгласи , или не се съгласи - под ударите на колко закона попада според 55% от българите? Според 87% - проблема е във вашия телевизор. Купили ли сте под "пазарната цена" - съд (ЧК или Л. Панов , то е същото) , а даже и отнемане на имущество - "ти кво бе, от спестените пари за сирене ,купи апартамент? А аз що нямам такъв??? И ще почне ......по -добре да спрем дотук!!! Не, че няма, ма баш така ...."крал си братче, знам те аз", като прокурорска пледуария,може да мине само тук, и то в медиите(тролските) , ама за съд е като подигравка с диригента/съдията. Остава тук - тя и публика спи , или не знае какво иска, ама поне 55% заблудени : "Алелуя батко! Аз съм тук за да прибера една отклонила се от стадото овца. "

#14 dedo adji 09.04.2019 в 14:23:28

Когато не говори за Русия и Турция, каналджията е точен, ясен и прекрасен. Гледах по БНТ, не хванах името на говорителя, но каза, че огромното мнозинство сделки в България се изповядват по данъчна оценка. А тя е в пъти по-малка от "пазарната" цена. Първата си кола купих през социализъма за 1000лв (по нот. акт) а платих 2300. Втората за 100лв, платих 1000. Третата беше скоро, за нея няма да давам данни. Апартамента в който живея купих 6 пъти по-скъпо от данъчната оценка, която пише в нотариалния акт. Ранчото продадох на половин пазарна цена, поради фалит на строителя, но много, много пъти повече от данъчната оценка И 30 пъти по-скъпо, (в реална стойност) отколкото баща ми е платил през 54г. Преди да ме изкарате гербер, комунист или не знам къф, извадете си нотариалните актове, погледнете какво пише в тях, и си спомнете колко сте платили. Нарушение на закона няма. Всеки има право да продава по 2 за лев и 1 бакшиш. Нарушенията са морални, за което хвърчат оставки. Но се оказва, че 90% от българите сме съучастници. Някой от тук пишещите ще подаде ли оставка?

#15 deowin 09.04.2019 в 16:03:23

dedo adji, докато и от преди си беше пределно ясно, че си дърт балкански тарикат, който цял живот е крънкал на дребно и се е възползвал от всеки удобен случай да прецака държавата и да не си плаща дължимите данъци, не става ясно защо си толкова горд с това. От моя гледна точка, това, че ти си меркантилно утилитаристично лекенце без грижа за ничии интереси освен собствените си, дори - и особено - за сметка на чуждите, не прави това качество положително, не го прави достойно за гордост, и не е добра причина да го очакваш и извиняваш от другите хора.

#16 dedo adji 09.04.2019 в 17:27:37

...От моя гледна точка... А кой се интересува от твоите гледни точки, прасчо. А, да, имаше един, и той извън България. Хортувайте си с него и не замърсявайте сайта с нравоученията си. Тук българи обсъждаме български проблеми. И широко разпространени практики, които не са нито чисто български, нито чисто балкански. Между другото, много преди мен ти се похвали, и не един път, че не плащаш дължимите данъци на държавата, която те е приела. Какво плащаш на държавата, чийто гражданин си, също е тайна. За разлика от тебе, аз не се бия в гърдите, като носител на висш морал. Uriah Heep. Не поучавам, не обвинявам и не извинявам.

#17 deowin 09.04.2019 в 22:34:55

>Тук българи обсъждаме български проблеми Аз съм точно толкова българин, колкото и теб - имам български паспорт и гласувам за избори. Ако според теб пребиваването извън България ме прави не-българин, то, напомням ти, ти си прекарал целия си живот извън България, което, съдейки по напредналата ти възраст, означавам, че вероятно си прекарал поне два пъти повече време извън България от мен. >много преди мен ти се похвали, и не един път, че не плащаш дължимите данъци на държавата Моля?? Цитат? Нищо подобно. Винаги напълно изрядно съм си плащал данъците във всяка държава, и това е доказуемо. Преди години, когато си попълвах данъчните декларации сам, съм правил дребни грешки два-три пъти, които IRS винаги са хващали, след което съм ги поправял. Съвестта ми е далеч по-ценна от дребнавото и дребно печалбарство, типично за селските тарикатчета като теб. >За разлика от тебе, аз не се бия в гърдите, като носител на висш морал Не помня някъде да съм казвал каквото и да било за себе си. Ще ме цитираш ли? А че ти не си е пределно очевидно, както вече отбелязах.

Новините

Най-четените