Къде са те сега: Последният отбор на Арсенал, който победи на "Олд Трафорд" преди цели 13 години

Манчестър Юнайтед и Арсенал не успяха да се победят в дербито на седмия кръг във Висшата лига, завършвайки наравно 1:1 на „Олд Трафорд“ в понеделник вечер.

Скот Мактоминей откри резултата в последните секунди на първата част, а малко след почивката Пиер-Емерик Обамеянг изравни, оформяйки крайния резултат. Голът на габонеца за малко не бе отменен поради засада, грешно вдигната от страничния рефер, но благодарение на видео повторението, попадението му бе зачетено.

Хиксът изглеждаше справедлив резултат, въпреки че и двата отбора имаха шансове да вземат победата в края. Ако „артилеристите“ го бяха направили, това щеше да е първият им успех на „Олд Трафорд“ във Висшата лига от цели 13 години насам.

17 октомври 2006 година. Оттогава датира последната победа на Арсенал като гост на Манчестър Юнайтед в Премиършип. Преди повече от 13 години единствен гола на Еманюел Адебайор донесе успеха за „топчиите“.

Тогоанският нападател се разписа още в четвъртата минута, а Арсенал можеше да си тръгне и с по-изразителен успех, ако Томаш Кушчак не бе спасил дузпа на Жилберто Силва в дебюта си за „червените дяволи“.

Оттогава обаче лондончани нямат победа на „Олд Трафорд“ в мач за първенство в 13 поредни гостувания. Трябв да се отбележи, че Арсенал има една победа като гост над Юнайтед в този период, но тя дойде в мач за ФА Къп – през март 2015-а.

Ранната победа, още в петия кръг, в дома на врага обаче не помогна много на Арсенал. „Артилеристите“ завършиха четвърти през сезон 2006/07, а Юнайтед триумфира с титлата с шест точки аванс пред втория Челси.

Но кой беше последният отбор на Арсенал, който успя да победи Юнайтед като гост? Как изглеждаше съставът на Арсен Венгер тогава и къде са те сега? Вижте в галерията.

Новините

Най-четените