Добрите сериали, които вече забравихме

Сериалите са сред основните части на развлекателния бизнес и стотици милиарди долари се изсипват годишно за производството на нова и нова продукция. Годишно се излъчват хиляди сериали. И макар една стабилна част от тях да са скучни, досадни или просто ужасни, има и наистина много добри.

Някои от тях се превръщат в пълни хитове, събирайки милиони почитатели по целия свят. Сериали като Game of Thrones дори се превръщат в своеобразен културен феномен, който предизвиква самите фенове да творят.

Такива шоута остават актуални и много, след като са прекратени. Човек се връща към тях, гледа ги повторно и намира нови и нови неща, които преди това не е забелязал (говорим за тези, които така или иначе си падат по повторни, потретни и т.н. гледания, това си е специална порода фенове).

А има и просто добри сериали, с прилични рейтинги, които печелят почитатели, но след като шоуто приключи с излъчването си, те така и не успяват да оставят след себе си толкова силна следа. Те не създават легенди, костюми за Хелоуин или за някой комикон.

Не, че са лоши, безинтересни или тъпи (но забавни). Просто тези сериали твърде бързо биват забравяни. Тяхната роля не е толкова да накара зрителя да мисли (макар някои от тях да успяват добре в това начиnание), колкото просто да го накара да се отпусне, да се потопи в историята и да погледа нещо интересно. Те така и обаче не успяха да се намърдат достатъчно мощно и достатъчно трайно в сърцата на феновете.

Идеални са да за филмов (в случая сериален) следобед с приятели или за скучен мрачен ден, в който нямаш какво да правиш.

Новините

Най-четените