10 неща, заради които обичаме "Туин Пийкс"

"Даян, 11:30 ч., 24 февруари. Влизам в градчето Туин Пийкс."

С тези легендарни думи, отправени към един не по-малко легендарен диктофон, агент Дейл Купър (Кайл Маклоклан) някога ни поведе на незабравимо телевизионно приключение.

Само споменът за "Туин Пийкс" ни кара да усещаме аромата на силно, черно кафе и събужда в нас желанието за разходки из някоя гориста местност. Без сови, по възможност.

За едни зрители приключението е започнало от екрана на Канал 1 на БНТ през далечната 1993 г., когато с нетърпение са очаквали всяко следващо развитие на сагата около въпроса "Кой уби Лора Палмър?". За други, любовта към "Туин Пийкс" се е зародила в по-късен момент, когато вече са били в състояние да оценят творението на Дейвид Линч и Марк Фрост.

И тъй като 24 февруари отново е тук, решихме в галерия да съберем някои от нещата, заради които сме заобичали и все още обичаме "Туин Пийкс".

В офиса ни има разнопосочни мнения за качествата на третия сезон, който Линч ни предложи през 2017 г., и той има както своите яростни критици, така и възторжени възхвали.

Въпреки това сме единодушни, че не бихме отказали още едно завръщане в любимото измислено градче. Ето защо планираме за втори, трети, десети път да заживеем сред странните обитатели на този удивителен телевизионен град с поредното гледане на сериала.

И се надяваме с галерията да събудим и във вас това желание.

#1 Bali 24.02.2020 в 16:31:18

Религия !!!!

#2 mytagz 25.02.2020 в 11:14:06

Совите не са това, което са !

Новините

Най-четените