DAB: Новата мода в отпразнуването на гол

Ако сте видяли как Пол Погба празнува головете си от известно време насам, няма как да не сте се зачудили защо прави тези странни знаци с ръцете и главата си и какво означават всъщност те.

Е, сега ще разбулим мистерията над новите движения, които станаха вайръл в спортния свят и едва ли учудва някого, историята идва отвъд Океана.

Т.нар. Dab произлиза от песента Look At My Dab на рапърите Migos. Става изключително популярна в САЩ, първо – в НФЛ, след това – и в НБА, а сега – се прехвърли и във футболна Европа.

Смятаният за първи Dab като празнуване на нещо в спортния свят е на Джереми Хил от Синсинати Бенгалс, след като бележи срещу Оуклънд Рейдърс в първата седмица - на 13 септември.

По-малко от месец по-късно, съотборникът му Карлос Дънлап също се израдва по подобен начин.

Малко по малко, движенията се превърнаха в мода и „заразиха“ НБА, бейзбола и европейския футбол.

Дори треньорите се включиха в dab-ването, с което движенията набраха още по-голяма енергия в социалните мрежи.

Движението е много просто – накланяш си главата към вътрешната страна на лакътя, все едно кихаш. Това е. А рапърите от Migos са доволни от факта, че по техни думи – са превърнали dab-ването в „мода“: „Хора от всякъде пускат видеа и става вайръл. Това харесват сега – да dab-ват“.

В галерията пък може да видите и най-известните примери в това ново движение и кои футболни звезди прихванаха американската мода.

Новините

Най-четените