Социалните мрежи не простиха предателството на Дюрант

Само преди няколко дни голямата звезда на Оклахома Сити Тъндър обяви напускането си. Кевин Дюрант дебютира в НБА през 2007 г. и още тогава се врече във вярност на тима, но както се случва често в спорта, обещанията си имат срок на годност.

“Наистина ме боли, знаейки че ще разочаровам толкова много хора с този избор, но вярвам и чувствам, че правя това, което е правилно в този етап от моя живот и моята кариера”, бяха думите му за последно сбогом.

Бившият играч на Тъндър участва 7 пъти в Мача на звездите в кариерата си, беше избран за новобранец на годината. Освен това е златен олимпийски медалист със САЩ от Лондон 2012. Триумфира и на световното първенство в Турция през 2010 г.

В края на миналата седмица 206-сантиметровото крило проведе среща с Голдън Стейт Уориърс, на която са присъствали главният мениджър Боб Майърс, треньорът Стив Кър, както и лидерите на тима Стеф Къри и Дреймънд Грийн. Там Кевин взел окончателното решение.

27-годишният баскетболист се съгласи да подпише срещу $54 млн. за следващите две години, но сделката може да стане официална едва на 7 юли, защото такива са правилника на лигата.

След като новината беше потвърдена, социалните мрежи моментално реагираха. Всички признаха безспорните качества на баскетболиста, но никой не спести подигравките си с това, че не е удържал на думата си.

В галерията може да видите още шеги с баскетболиста.

 

Новините

Най-четените