Гуардиола: Не се нуждаем от друго попълнение

Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола заяви, че тимът не се нуждае от още нови попълнения през това лято. Европейският клубен шампион вече привлече нападателя на Удинезе Алексис Санчес и е много близо до финализирането на трансфера на Сеск Фабрегас.

Доста специалисти и повечето от феновете на тима обаче в тима трябва да бъде взет и защитник. В момента каталунците разполагат с Дани Алвеш, Андреу Фонтас, Жерар Пике, Карлес Пуйол, Ерик Абидал, Максуел и Адриано. През миналия сезон Гуардиола пробва като централни бранители и Серхио Бускетс и Хавиер Масчерано.

„Не, не се нуждаем от защитник или от друг играч през това лято", категоричен бе Гуардиола на днешната си пресконференция преди двубоя за Суперкупата с Реал (Мадрид).

Наставникът на каталунците обаче не даде категоричен отговор на въпроса финализиран ли е трансферът на Сеск Фабрегас или не.

„Ако искам да разбера как се развива трансферът няма да се информирам от профилите на играчите в Twitter. Просто бих попитал официалните лица в клуба. Не знам дали Арсенал са ядосани от информацията в тази мрежа. Не съм говорил нито с Венгер, нито с Иван Газидис. Разговарям единствено с нашите директори. Сеск все още не е тук. Нещата се движат добре, но има още някои детайли. Все още не мога да кажа нищо официално.

Не знам дали ще мога да го използвам веднага, въпреки че не е изиграл нито един мач. Той не е тук, за да мога да отговоря на този въпрос", обясни Гуардиола.

Той отказа да обяви и дали другото ново попълнение Алексис Санчес ще започне в стартовия състав срещу Реал. „Ще преценим кой играч ще започне след като оценим състоянието, в което са. Алексис работи добре, той е скромно момче, щастлив е с нас, физически е силен, но се нуждае от време за адаптация. Това че е работил с Марсело Биелса не е причина да го вземем, но е добро начало. Играчите могат да научат много от него", обясни треньорът на Барселона.

Гуардиола заяви, че капитанът на тима Карлес Пуйол се възстановява добре след направената в началото на юни операция. „Скоро той ще бъде в състава, ние се нуждаем доста от него", гарантира Пеп.

Новините

Най-четените