Крьонке официално подкрепи Венгер

Мажоритарният собственик на Арсенал Стан Крьонке се обърна към феновете и медиите за първи път, след като купи основния дял в клуба. Крьонке обеща още инвестиции и обясни, че Арсенал разполага с всичко необходимо, за да успее.

Американецът призна, че съвсем доскоро не е имал планове да навлиза в "европейския футбол" и отличи високо работата на мениджъра Арсен Венгер.

"Арсенал е чудесен клуб - заяви Крьонке на годишното общо събрание на клуба, на което феновете планираха протест. - Аз и моите партньори сме сериозно ангажирани в спорта в Щатите, а имахме и много възможности да инвестираме в Европа и по-специално във Висшата лига.

"В началото нямахме никакъв интерес към това, но след това се оказа, че ще е интересно, ако влезем в Арсенал. Клубът притежава всичко необходимо, за да успее.

"Арсенал се ръководи от страхотен мениджърски екип, Арсен Венгер е чудесен мениджър, той взима много точни и правилни решения и не на последно място - Арсенал е изключително популярен сред феновете.

"Това бяха и основните причини, заради които решихме да инвестираме в Арсенал.

"Доволни сме от развитието на клуба и скоро няма да се откажем, обичаме Лондон и свиквайте с нас, ще останем още дълго."

В началото на сезона Арсенал записа най-лошия старт в историята си във Висшата лига, но спечели седем от последните си осем мача и се изкачи на 7-о място в класирането.

Новините

Най-четените