Рибери извън игра само две седмици

Добри новини зарадваха днес ръководството на германския шампион Байерн (Мюнхен). Направените прегледи на френската звезда на баварците Франк Рибери показаха, че контузията му не е тежка и той ще отсъства от терена само две седмици.

Както е известно, Рибери получи травма по време на сблъсъка с Волфсбург (1:1) и напусна терена още в средата на първото полувреме. Той се прибра в съблекалнята с помощта на медицинския екип.

Днес играчът мина необходимите изследвания, които показаха, че той има само разтежение в лявото коляно, което означава две седмици пауза.

"Успокоих се, когато видях, че положението не е толкова тежко. Сега коляното трябва да почива в следващите пет дни. След това ще мога да тренирам отново", коментира по-оптимистично Рибери.

Веднага след мача французинът звучеше доста отчаяно. "Не е нормално отново да ми се случва нещо такова. Отново контузия. Имам големи болки в лявото коляно", каза той тогава.

Рибери със сигурност отпада от сметките за мача с Кайзерслаутерн следващата събота, но за гостуването на Вердер (Бремен) на 29 януари трябва да е на линия.

Новините

Най-четените