ПАОК и Рубин изхвърлиха Тотнъм от Лига Европа, Манолев вкара за ПСВ

Тотнъм стана вторият отбор от Англия след този на Фулъм, който напуска безславно Лига Европа, след като завърши на трето място в група "А".

"Шпорите" очаквано постигнаха убедителна победа с 4:0 като гост на пълния аутсайдер Шамрок Роувърс, но по същото време ПАОК и Рубин (Казан) извъртяха гросмайсторско реми в Солун, което уреждаше и двата отбора.

Въпреки това надеждите на лондончани бяха дълго време живи, след като "черно-белите" поведоха в началото на двубоя срещу тима от Татарстан след точно изпълнена дузпа на Виейриня, а директен червен картон бе показан на Сергей Ружиков.

Всичко обаче си дойде на мястото в 48-ата минута, когато бърза акция на Рубин завърши с мощен изстрел на Валдес за крайното 1:1.

Станислав Манолев отбеляза първия гол за ПСВ Айндховен при победата с 2:1 над Рапид (Букурещ) в мач без значение от група "C".

Българският национал стори това с удар извън наказателното поле само пет минути, след като се появи на терена на мястото на Марцо.

Манолев започна на скамейката, но бе пуснат в 70-ата при резултат 0:0.

В 79-ата Матавш покачи за "филипсите", а добре познатият от краткотрайния си престой в ЦСКА ветеран Даниел Панку реализира гола на честта за Рапид в продължението.

В другата среща Апоел надигра Легия с 2:0, но поляците вече се бяха класирали за елиминационната фаза.

Там са Стандард (Лиеж) и Хановер от група "B", като и двата тима постигнаха нови победи над ФК Копенхаген и Ворскла (Полтава) и завършиха по безапелационен начин на първите две места.

Жребият за 1/16-финалите на Лига Европа ще бъде изтеглен утре след 14:00 часа българско време.

Новините

Най-четените