Стив Брус: Алчността на играчите е пагубна

Мениджърът на Съндърланд Стив Брус обясни, че алчността на футболистите е на път да погуби Висшата лига и допълни, че всички те мислят за пари, а не за това как да играят по-добре.

"В момента всички козове са във футболистите - обясни Брус. - Висшата лига е велика надпревара, но алчността и паричните потоци вече излизат извън контрол. След като Арсенал не може да задържи играчите си, както остава за Съндърланд. В такава ситуация ще се оказват все повече клубове, които просто няма да могат да запазят играчите си. Така стана със Сеск Фабрегас, както и с Фернандо Торес. Разбирам футболистите, които искат да изкарват повече пари, все пак те се трудят за бъдещето си, но тези около тях са по-страшни. Точно от тях ме е срам, ако не внимаваме, ще стане страшно. Алчността на играчите може да е пагубна за всички нас."

Брус обясни, че трансферът на Асамоа Гиан от Съндърланд в Ал Аин от ОАЕ е изцяло заради пари. Според него, в новия си клуб Гиан получава 200 000 лири на седмица - пари, които много малко клубове биха могли да му предложат.

Новините

Най-четените