Тотнъм се насочва към Рио Фърдинанд

Тотнъм ще се опита да привлече през лятото защитника на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд, а планът е на Хари Реднап. Според него, след като сър Алекс Фъргюсън успя да купи бранителя на Блекбърн Фил Джоунс, сделката стана тази седмица, то значението на Рио за титулярния състав на шампионите вече може да не е толкова голямо.

32-годишният Фърдинанд записа поредица контузии през последните 18 месеца и през изминалия сезон има едва 19 мача като титуляр за Юнайтед, като сър Алекс беше принуден да налага на мястото му младока Крис Смолинг. За лош късмет на Рио, Смолинг демонстрира силна игра и почти сигурно ще е твърд титуляр през новия сезон.

Освен това, източници от обкръжението на Рио са казали на Реднап, че Фърдинанд е на мнение, че може би сега за него ще е по-добре, ако отново работи с Хари - мениджърът, който има може би най-сериозни заслуги за развитието на кариерата на английския национал.

Хари Реднап има сериозни проблеми за почти всеки пост в тима на Тотнъм, като това важи и за централните защитници. Все пак купуването на Фърдинанд може и да се окаже оправдан риск, но и настоящите централни защитници на Тотнъм постоянно имат проблеми с контузиите - Джонатан Уудгейт и Лъдли Кинг са типичен пример за това.

Интересното е, че от лагера на Юнайтед не се чува и дума за евентуален трансфер на Фърдинанд и дори няма и неофициална оценка на футболиста, така че големите спекулации за цената на Рио тепърва предстоят.

Новините

Най-четените