Арсенал надви Челси в осемголов спектакъл

Арсенал спечели днешното лондонско дерби, побеждавайки с 5:3 Челси в шеметен спектакъл, а Манчестър Юнайтед надви с 1:0 като гост Евертън.

Победата на „червените дяволи" донесе мексиканецът Хавиер Ернандес още в 19-ата минута с виртуозно чукване с петичка след центриране на Патрис Евра.

Във втори пореден мач Юнайтед надделява над „сините" от Ливърпул с минимален резултат, като авторът на попадението е Чичарито.

Българският нападател Димитър Бербатов получи шанс за изява през второто полувреме, заменяйки самия Ернандес в 67-ата минута, но не донесе промяна в резултата.

С днешния си успех възпитаниците на Алекс Фъргюсън намалиха на 2 точки преднината на Манчестър Сити на върха в класирането преди „гражданите" да са изиграли своя мач срещу Уулвърхемптън.

Арсенал и Челси предложиха много по-резултатен спектакъл, завършил 5:3 в полза на „артилеристите" насред стадиона на „сините" „Стамфорд Бридж".

За пореден път Робин ван Перси бе герой за Арсенал, отбелязвайки хеттрик за сладката победа.

Холандецът е един от най-резултатните играчи в света през 2011 година, като от нейното начало той е реализирал 28 гола в 27 мача!

С днешните си 3 попадения Ван Перси вече има 10 през този сезон във Висшата лига и изпревари на върха на класацията на стрелците Уейн Рууни и Серхио Агуеро, които са с по 9.

 

Новините

Най-четените