Приказката за Сесил приключи

Приказката за "щастливата губеща" Сесил Каратанчева в Акапулко приключи, но българката ще я помни дълго, след като се представи отлично и достигна до полуфиналите на надпреварата.

Втората ни ракета бе спряна от швейцарката Тимеа Бачински, която на два пъти преодоляваше изоставане от пробив в началото на двата сета, за да вземе победата с 6-2 6-4

Мачът започна отлично за Сесил, която проби още в първия гейм, след което затвърди за 2-0. За съжаление това се оказаха и единствените два гейма на сметка на българката в първата част. Тя сякаш се преобрази, а почти безгрешната ѝ игра в началото се пречупи под напора на мощната швейцарка.

Сесил най-после прекъсна серията на съперничката си, която спечели седем поредни гейма, взимайки подаването си за 1-1 във втория сет. Последва сценарият от първата част, като този път пробивът бе затвърден и при 3-1 Каратанчева хранеше надежда за изравняване на сетовете.

В шестия гейм Сесил на два пъти не успя да затвори подаването си, след което Бачински стигна до брейкпойнт и с методична игра от основната линия, швейцарката си осигури шанс да излезе на мрежата и подпечата пробива - 3-3.

Брейковете продължиха, като двете си размениха по един, преди швейцарката да вземе много трудно подаването си за 5-4 и да се доближи на гейм от финала. Силите на Сесил бяха на приключване и с двойна грешка се стигна до 30-30, след което Бачински си осигури място на финала срещу Каролине Гарсия, която се класира без игра след отказване на Мария Шарапова.

Българката приключва турнира в Акапулко със 124 точки за световната ранглиста, както и с $11,300 от наградни фонд. Но най-радостното е, че след пет години тя отново достигна до полуфинал на ниво WTA.

Новините

Най-четените