Петра Немцова - все така неотразима и на 40

На 24 юни тази година моделът Петра Немцова навършва точно 40.

Много или малко е това като цифра - всеки може да прецени за себе си. Но за тези 40 години тя има зад гърба си интересен и на моменти - доста труден живот.

Родена е в град Карвина, който тогава се намира в границите на Чехословакия.

Градът не се отличава с нищо, а по-голямата част от жителите му се препитават от тежката промишленост. Въпреки това набитото око на един моден скаут няма как да пропусне високата блондинка.

Оттам кариерата й на модел върви единствено и само стремглаво нагоре. Немцова е дефилирала за марки като Cartier, Victoria's Secret, La Perla и Chopard и е била на кориците на Sports Illustrated, Vogue, Elle и куп други елитни издания. Дотук всичко звучи като приказка.

Животът на Немцова се преобръща през 2004 г., когато е на почивка с годеника си - британския фотограф Саймън Атли.

Земетресение в Индийския океан предизвиква цунами, което поразява Тайланд. Петра успява да оцелее по чудо, но годеникът й загива.

Оттам нататък трагедията е повод моделът да преосмисли както кариерата си, така и начинанията, с които й предстои да се захване.

Тя се ориентира към благотворителност и филантропия - кауза, която поддържа и до днес. Освен това работи по собствена марка декорация за дома и серия ароматни свещи.

Тези и още интересни подробности за Петра Немцова можете да видите в галерията горе.

Новините

Най-четените