Уникални кадри от световните архиви

Световни лидери, които в младостта си приличат повече на пънкари, отколкото на отличници, артефакти от убийството на един от най-известните мъже на 20 век, най-старата снимка на човек в историята, пикник на магистралата, преместване на жилищен блок, огромен хард-диск, който е с памет едва 5 MB...

Трудно е да се повярва, че някои от тези кадри, които можете да видите в галерията са на по-малко или на около 100 години.

Времето тече толкова динамично, че повечето от уникалните неща, които се случват, много бързо биват забравени.

Затова и в съвремието се появява термина history porn (основно благодарение на reddit.com), който обединява интереса на човечеството към всички кадри, които иначе биха били безвъзвратно загубени.

Присъединете се и вие към клуба на изкушениете от историята с поредната порция интересни снимки...

 

#1 ImaIma 02.12.2014 в 21:29:09

Радваме.

#2 Citizen X 03.12.2014 в 19:11:25

Уникални кадри, наистина!

#5 seventyone 07.12.2014 в 19:44:07

на първата снимка виждам само двама световни терористи и кръволоци, които ще затрият бъдещето на народите си в близките десетилетия, слугувайки на болшевишките световни терористи от голямата тайга ;) Не виждам нищо общо между брадите на тия боклуци и хипи движението, което отрича насилието (извършено от тези двама кръволоци) и проповядва мир и любов, а не убийство и насилие за постигане на целите ;)

Новините

Най-четените