Здравейте,
Тази рецепта само на пръв поглед изглежда малко по-засукана. Крайният резултат е гарантирано облизване на пръстите, (колкото и да е неприлично).
Начин на приготвяне
Смесете продуктите за тестото и замесете средно твърдо тесто. Прехвърлете в намаслена купа, намаслете добре тестото, покрийте с домакинско фолио и оставете за поне 30 минути.
Пригответе плънката. Нарежете почистените и измити гъби на кубчета, чушката, лука и чесъна - на тънки колелца, и обезкостете маслините.
Сиренето нарежете на кубчета.
В тенджера загрейте 2-3 с.л. зехтин и маслото. Сложете гъбите и ги задушете за 7-8 минути под капак. Отстранете капака и гответе още 5 минути. Добавете чушката и гответе 5-6 минути.
Посолете и подправете с черен пипер. На няколко пъти добавяйте по 2-3 с.л. от бульона и прибавете мащерката. Плънката трябва да остане само на мазнина. В случай че има още течност, когато я свалите от котлона, излейте я - иначе при печенето няма да се получи добре.
Прехвърлете плънката в купичка и охладете за 10-15 минути. Прибавете нарязаните маслини и сиренето.
Добре втасалото тесто разделете на 2 части и разточете върху набрашнена повърхост на кори с големината на тавата за печене.
В тавата сложете лист хартия за печене и, без да намаслявате, сложете една кора. Разпределете равномерно плънката и покрийте с втората кора.
С пръсти притиснете краищата, така че плънката да не може да излезе по време на печенето, намажете с малко зехтин и продупчете с вилица или нож.
Печете в предварително загрята силна фурна около 20 минути.
Извадете питката на дъска, а още по-добре на решетка, за да не стане прекалено мека.
Намажете с масло и поднесете със свежи злеенчуци.
Добър апетит.