Здравейте,
На пръв поглед комбинацията между боб и ориз може да ви прозвучи странно. Но това е само предубеждение. Просто опитайте.
Начин на приготвяне
В блендер наситнете лука, моркова и част от сушените чушки.
Ако сте варили боба у дома, отделете 1 литър от него.
Загрейте 3 с.л. зехтин и запържете зеленчуците за 5-6 минути, като бъркате често.
Добавете ориза и останалите чушки, нарязани на дребно и разбъркайте добре.
Посолете и подправете с черен пипер и налейте част от бульона, в който е варен бобът, или вода.
Оставете да кипне и свалете от огъня. В съд за печене налейте малко зехтин и изсипете оризовата смес.
Добавете боба, разбъркайте и сложете нарязания на ситно джоджен.
Налейте останалия бульон и печете 10 минути след завиране в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Извадете и покрийте с нарязаните на филийки чери домати и върнете във фурната за още 15 минути.
Оставете да се охлади за 10 минути преди да сервирате.
Поднесете с препечен хляб и овкусен с пресен джоджен и чесън зехтин.
Добър апетит.