Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Десет Топ Автентични рецепти - част 2

Автентично кюфте със свежа гарнитура
Автентично кюфте със свежа гарнитура
Свински стек с барбекю сос и гриловани зеленчуци
Свински стек с барбекю сос и гриловани зеленчуци
Свински стек с барбекю сос и гриловани зеленчуци
За ребрата марината
Автентични мариновани свински ребра
Автентични мариновани свински ребра
Ориз с къри и стафиди
Ориз с къри и стафиди
Ориз с къри и стафиди
Автентични палачинки с шоколадов крем
Автентични палачинки с шоколадов крем

Както споменах вчера, наскоро открих един малък, но много ценен магазин в центъра на София, от който доста често пазарувам.

От Автентично на Патриарх Евтимий 44 съм си взимала най-разнообразни неща, като мариновани пъдпъдъци, манатарки, консервирани в чесън и зехтин, италианска паста, прясно месо, най-различни сирена, испански колбаси и вино.

Този уикенд съм ви подготвила 10 Автентични рецепти - вчера споделих пет от тях, а днес остава да си довърша обещанието. Насладете се на вторите пет и прекарайте неделята вкусно и уютно.

Автентично кюфте със свежа гарнитура

(за една порция)

Продукти:
1 сурово готово кюфте от магазин Автентично
100 г айсберг
1 стрък магданоз
1 с.л. зехтин
сол
1 домат
2 с.л. пинджур
люти чушки

 

Рецепта:

Кюфтето се изпича на скара за пет минути от всяка страна. Докато то се пече, се подхотвя гарнитурата - салата от нарязан айсберг с лимон, зехтин, хималайска сол и ситно накълцан магданоз, готови люти чушки от Автентично, готов пинджур, отново купен от там и накълцан на кубчета домат. Ястието се сервира горещо и се изяжда за секунди!

Автентични мариновани свински ребра

(за две порции)

Продукти:
400 г свински ребра
60 г готова марината Chilli Paprika
4 кисели краставички
2 с.л. готово босилеково песто
2 с.л. горчица
2 стъка пресен розмарин

Рецепта:
Ребрата се намазват с готовата марината и преседяват в хладилника с нея около 4 часа. След това се изпичат на скара от двете страни, като от всяка страна се готвят около 5 минути. Сервират се топли с гарнитура от кисели краставички, горчица и босилеково песто.

Ориз с къри и стафиди

(за две порции)

Продукти:
120 г ориз Басмати
350 мл вода
10 г къри
10 г куркума
50 г стафиди
1 ч.л. чили салса
1 малка глава лук
2 с.л. зехтин
магданоз
черен пипер
сол

Рецепта:
Ситно нарязаната глава лук се задушава в зехтин. Щом поомекне, се добавя оризът и се бърка, докато стане прозрачен. След това се добавят подправките - къри, куркума, черен пипер и сол, а също и врялата вода и стафидите. Всичко се бърка и се готви, докато оризът поеме водата. Накрая се добавят чили салсата и ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз. Сервира се горещо.

Свински стек с барбекю сос и гриловани зеленчуци

(за една порция)

Продукти:
200 г свински стек
2 с.л. готов барбекю сос La Fragua
100 г сварен с масло ориз Жасмин
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава лук
3 с.л. зехтин

Рецепта:
Свинският стек се изпича на скара за пет минути от всяка страна, така че отвътре да остане сочен, а отвън - апетитно изпечен. Полива се с готовия барбекю сос La Fragua от магазин Автентично и се сервира с нарязани на едро гриловани зеленчуци и сварен с масло ориз Жасмин.

Автентични палачинки с шоколадов крем

(за две порции)

Продукти:
1/2 л. прясно мляко
3 яйца
250 г брашно
1 с.л. масло
1 щип. сол
4 с.л. крем шоколад Шоколадия

Рецепта:
От прясното мляко, яйцата, брашното, разтопеното масло и солта се разбива палачинково тесто с консистенция малко по-рядка от боза. От тестото се пекат палачинки до изчерпване на количеството. След това се намазват с шоколадов крем без консерванти, който се продава в Магазин Автентично и е подходящ за деца.

 

* Автентично е магазин за вкусни и качествени храни за ценители. Както създателите казват - "Ние сме фермерски магазин, който предлага качествени родни и вносни продукти на добри цени. При нас можете да си пазарувате, хапнете, пийнете, срещнете готини хора. Ние не сме един хубав магазин - ние сме едно хубаво пространство за приятни случки с кулинарна тематика.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените