Здравейте,
Нека пробваме едно азиатско ястие за разнообразие. Изисква да му отделите малко повече време, тъй като приготвянето на зеленчуците го изисква.
Начин на приготвяне
Нарежете всички продукти на жулиени.
Сложете ориза да се вари в подослена вода и пригответе зеленчуците и месото.
В подходящ съд загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете леко морковите.
Целта е да омекнат и да добият съвсем лека хрупкава коричка отвън. Извадете в купа и посолете.
Добре е да пържите зеленчуците един по един или максимум по два заедно, за да може да се запържат добре и да не се смесват вкусовете предварително.
Запържете чушките за няколко минути и след като омекнат, сложете при тях лука.
Запържете добре до получаването на коричка и преди да извадите, добавете част от чесъна за минута.
Сложете соев сос и извадете при морковите. Посолете.
Отделете готовите зеленчуци в купа и разбъркайте.
В същия съд отново загрейте зехтин и запържете месото. В края на готвенето прибавете едро нарязаният чесън и запържететза минута.
Посолете и подправете с черен пипер и овкусете с 2 с.л. сос Уорчестър.
Сварете ориза и края на готвенето сложете маслото. Разбъркайте добре, свалете от огъня и оставете ориза да попие останалата вода.
За да поднесете, оформете ориза в купичка и изсипете в чинията, отстрани сложете от заленчуковата смес, а отгоре подредете месото.
Да ви е сладко.