Чесново пиле с розмарин

Здравейте,

Това е едно особено ухаещо пиле. Ако имате някой злояд вкъщи, просто сложете порцията пред него и оставате да подуши аромата, който се носи от чинията:))

Начин на приготвяне

В хаван или блендер смесете 3 скилидки чесън и листенцата на 1 клонка ромарин.

Посолете и намачкайте добре. Налейте 3-4 с.л. зехтин и разбъркайте добре.

Отделете внимателно кожата на пилето, посолете от всички страни и намажете добре в чесновата смес. Оставете да се овкуси за около 30 минути.

Нарежете всички зеленчуци на филийки с дебелина около 3 милиметра.

В съд за печене налейте 2-3 с.л. зехтин и сложете картофите.

Посолете, поръсете с малко розмарин и сложете пласт от морковите.

Добавете лука и останалите скилидки чесън без да ги режете.

Отново посолете и подправете с розмарин.

Завършете с пласт от гъбите. Полейте с малко зехтин и подредете парчетата месо.

Захлупете с капак и печете 30 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

Махнете капака, печете още 15 минути, а след това извадете месото.

Върнете зеленчуците за още около 10 минути, за да се запекат добре.

Разпределете зеленчуците в чинии за сервиране.

Отгоре сложете по 1 парче месо и клонка розмарин.

Добър апетит.

Новините

Най-четените