Здравейте,
Тази седмица времето все не достига и ви показваме рецепти, които се правят много бързо и лесно. Въпреки това са много вкусни.
Опитайте тази крем супа, която в комбинация с къри пастата с люти чушки, става много пикантна и интересна.
Добър апетит.
Начин на приготвяне
Накиснете лещата в студена вода и оставете за около час. Измийте я и отцедете водата.
В теджера загрейте зехтина и задушете наситнените лук, моркови и чесън, докато започнат леко да се карамелизират.
Добавете нарязания на кубчета картоф и разбъркайте.
Налейте малко от бульона, захлупете с капак и оставете за 6-7 минути, за да се задушат зеленчуците. Сложете лещата и останалия бульон, част от мащерката и оставете да заври.
Намалете котлона и варете около 20-25 минути. Проверете готовността на лещата и картофа, свалете от котлона и добавете маслото, сметаната, посолете и подправете с черен пипер.
Пасирайте супата до гладкост. Пригответе крутоните - нарежете хляба на едри кубчета, прехвърлете в тавичка за печене и овкусете със зехтин, мащерка, черен пипер и сол.
Разбъркайте добре и печете около 8 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Пригответе пастата с къри. Почистете чушките от семената и наситнете в блендер заедно с чесъна и малко зехтин.
Сгорещете 2-3 с.л. зехтин и изсипете сместа. Запържете за 5-6 минути, но гледайте да запазите свежеста на чушките.
Добавете подправките, разбъркайте за минута две, колкото да се освободи аромата им - и сложете сметаната.
Свалете от котлона, проверете гъстотата, ако има нужда сложете още малко сметана и зехтин.
Пасирайте в блендер, без да се стараете да е съвсем гладко. Прехвърлете в купичка. Поднесете супата с малко от пастата и крутоните в купичка.