Здравейте,
За начало на седмицата сме подготвили една много готина комбинация от наденица, яйце и зеленчуци на скара, оформени като сандвич.
Подберете си хубава наденица, ние използвахме нов вид наденица на „Тандем", която беше много добра.
За зеленчуковата подложка заложихме на тиквички, син домат и червена чушка в комбинация с копър, магданоз и пресен чесън.
Получи се много вкусно.
Опитайте с бира или чаша вино.
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките, патладжана и лука на колелца, а червената чушка на широки ленти.
Пригответе маринатата за овкусяване на зеленчуците като нарежете копъра, магданоза и чесъна на дребно и ги подправите със сол, зехтин и бял балсамов оцет. Трябва да е достатъчно количество, за да може да подправите всички зеленчуци.
Изпечете зеленчуците на скара и при изваждането им ги заливайте с малко от маринатата.
Нарежете наденицата на ленти и също изпечете на скарата.
Пригответе яйцата на очи отново на скарата.
За да сервирате запечете филиите хляб на тостер или на скарата и всяка филия намажете с малко горчица. Отгоре сложете ред наденица, ред патладжан, тиквичка, лук и чушка. Завършете с яйце.
Добър апетит.