Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Барбекю с наденица и зеленчуци

Барбекю с наденица и зеленчуци Снимка: Стоян Георгиев
Барбекю с наденица и зеленчуци Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

За начало на седмицата сме подготвили една много готина комбинация от наденица, яйце и зеленчуци на скара, оформени като сандвич.

Подберете си хубава наденица, ние използвахме нов вид наденица на „Тандем", която беше много добра.

За зеленчуковата подложка заложихме на тиквички, син домат и червена чушка в комбинация с копър, магданоз и пресен чесън.

Получи се много вкусно.

Опитайте с бира или чаша вино.

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквичките, патладжана и лука на колелца, а червената чушка на широки ленти.

Пригответе маринатата за овкусяване на зеленчуците като нарежете копъра, магданоза и чесъна на дребно и ги подправите със сол, зехтин и бял балсамов оцет. Трябва да е достатъчно количество, за да може да подправите всички зеленчуци.

Изпечете зеленчуците на скара и при изваждането им ги заливайте с малко от маринатата.

Нарежете наденицата на ленти и също изпечете на скарата.

Пригответе яйцата на очи отново на скарата.

За да сервирате запечете филиите хляб на тостер или на скарата и всяка филия намажете с малко горчица. Отгоре сложете ред наденица, ред патладжан, тиквичка, лук и чушка. Завършете с яйце.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените