Здравейте,
Нашият вариант за вкусен сандвич ще ви засити за вечеря. Комбиниран е с изпържени до хрупкавост зеленчуци и едно яйце - за разкош.
Начин на приготвяне
Нарежете на много тънки филийки тиквичката, картофите, лука и чесъна. Чушките нарежете на тънки ивички.
Почистете месото от жили, измийте го и нарежете на филии, а след това на тънки лентички. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете месото до зачервяване, докато остане на мазнина. В края сложете чесъна и гответе 30 секунди, колкото да пусне аромата си. Поръсете с малко суха мащерка, разбъркайте и извадете месото в купичка.
Върнете тигана на котлона, налейте още малко зехтин и сложете парченце масло. Запържете картофените филийки и също отделете в купичка.
Сложете лука в тигана и разбъркайте, веднага добавете тиквичките и чушките и изпържете до хрупкавост. Посолете и подправете с черен пипер и суха мащерка. Извадете в купа.
Почистете с домакинска хартия тигана или използвайте нов и налейте малко зехтин.
Добавете масло и изпържете яйцата "на очи". Пригответе ги по ваш вкус. Може да захлупите с капак, да поливате с мазнина жълтъка или да оставите яйцата съвсем рохки.
Препечете няколко филии на тостер.
В чиния за сервиране сложете филия хляб, полейте с малко зехтин и отгоре подредете от всички продукти. Завършете с яйце. Поднесете с пресни зеленчуци.
Добър апетит.
Мааазноооо!!!
а, така - още мас, свинско и още сланина ако може, и още температура навънка!