Здравейте,
Пицата се приготвя изключително лесно и бързо.
Подходяща е както за лека вечеря, така и за предястие, поднесена със свежо червено вино.
Начин на приготвяне
Почистете руколата, махнете дръжките, измийте я и подсушете в центрофуга за зеленчуци или с чиста кърпа.
Добре втасалото тесто извадете от купата или плика (в случай че ползвате купено от магазина) и разделете на две равни части.
В тавичка, покрита с хартия за печене или намаслена със зехтин разточете тестото на много тънко.
Настържете отгоре една скилидка чесън на много ситно, полейте с малко зехтин и с четка разнесете по цялата кора.
Настържете половината от моцарелата и покрийте тестото добре.
Печете 8 до 10 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна, докато моцарелата придобие златиста коричка.
Извадете от тестото от фурната и веднага покрийте с половината рукола, поръсете с малко сол, черен пипер и зехтин.
Отгоре разпределете половината прошуто, като леко го нагънете.
Завършете пицата с нарязан на половинки чери домат.
Добър апетит.