Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Да направим вкусни джинджифилови курабийки

Коледното предизвикателство на Дарин Стойков - Даро (ГАЛЕРИЯ) Снимка: Webcafe.bg
Коледното предизвикателство на Дарин Стойков - Даро (ГАЛЕРИЯ)
Брашно, сода, смлян джинджифил, канела, масло, кафява захар, яйца и мед - това е всичко, което ви е нужно за джинджифиловите курабийки Снимка: Webcafe.bg
Брашно, сода, смлян джинджифил, канела, масло, кафява захар, яйца и мед - това е всичко, което ви е нужно за джинджифиловите курабийки
Разбийте с вилица яйцата, докато наливате затопления мед Снимка: Webcafe.bg
Разбийте с вилица яйцата, докато наливате затопления мед
Разточете тестото до дебелина половин сантиметър и с формички изрежете бисквитките Снимка: Webcafe.bg
Разточете тестото до дебелина половин сантиметър и с формички изрежете бисквитките

До Коледа остават по-малко от две седмици, а Дарин Стойков - Даро продължава да представя идеи за кулинарния countdown. След солените къпкейкове и вкусния коледен щолен, с който да изненадате гостите си, сега е ред на рецептата му за джинджифилови курабийки.

Ето какви са необходимите продукти:

400 г брашно
10 г сода бикарбонат
30 г смлян джинджифил
5 г мляна канела
150 г меко масло
200 г кафява захар
2 яйца
50 г мед

Смесете всички сухи съставки и сложете меда в подходящ съд и да се затопли леко в тенджера с топла вода. В удобна купа смесете захарта и маслото и объркайте добре, докато се смесят напълно.

Разбийте с вилица яйцата, докато наливате затопления мед. Сложете сухите съставки при обърканото масло и омесете, докато се получат трохи. Добавете разбитите яйца и объркайте добре - целта е да се получи леко лепкаво, но стегнато тесто. Ако е прекалено топло в стаята, съберете тестото на топка, увийте във фолио и приберете за 15 мин да стегне в хладилника.

Разточете до дебелина половин сантиметър и с формички изрежете бисквитките. Излишното тесто омесете на топка и отново разточвайте и изрязвайте формички.

Печете за 12 мин на 180 градуса (170 с обдухване) - бисквитките трябва да са твърди по краищата и меки в средата, като ги извадите. После се стягат достатъчно, докато отстиват.

Ако искате - вземете си бои и айсинг за декорация и рисувайте заедно с децата върху бисквитките. Ако не - и така са прекрасно хрупкави коледни сладкиши.

 

Най-четените