Здравейте,
Такива тиквички не бях виждал. Излязох до пазара наблизо, за да купя плодове, зеленчуци и подправки.
Бяхме решили да правим друга рецепта, но когато ги видях, не можах да се удържа.
Начин на приготвяне
Отрежете капачета на тиквичките и с лъжица издълбайте вътрешността. Запазете част от нея за пълнежа.
Подредете тиквичките в тавичка, посолете и поръсете с черен пипер вътрешността и налейте по малко зехтин.
Разнесете добре мазнината по вътрешността на тиквичките и печете 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Почистете пилето, измийте го и нарежете на малки кубчета.
Нарежете картофите на тънки филийки, а след това на кубчета. На кубчета нарежете и чушката, лука и чесъна на ситно.
Загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете месото, докато побелее от всички страни. Добавете картофа и гответе, като бъркате често.
Сложете половината от чушката, лука и наситнената вътрешност на тиквичките.
Бъркайте често и проверете готовността на картофите. Те трябва да са почти напълно готови.
В края сложете чесъна и топеното сирене. Оставете сиренето да се стопи и да спои сместа и свалете от котлона.
Поръсете сместа с малко пресен копър, разбъркайте добре и с лъжица напълнете тиквичките.
Печете тиквичките 25-30 минути на 180 градуса.
В малък тиган или тенджерка загрейте 2 с.л. зехтин и изпържете добре останалата чушка.
Сложете царевицата и чесъна и разбъркайте, за да се овкуси царевицата и да се затопли.
Поръсете със ситно нарязан копър и разбъркайте. Прехвърлете в купичка.
Поднесете тиквичките с царевицата за гарнитура и млечен сос с чесън и копър.
Добър апетит.